Frosset

av Bryony Lavery

Spilles på Gamle Scene

8.1.10 - 11.2.10

Varighet

2 timer og 15 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 275,- Honnør: 220,- Barn / student: 190,- Grupper over 10: 240,-

Trøndelag Teater har i de siste årene satt opp to kontroversielle stykker av høy kvalitet – ført i penn av renommerte dramatikere: Edward Albees Geita – eller hvem er Sylvia? og Peter Shaffers Equus. Felles for disse oppsetningene er
at de setter vår toleranse på prøve.

Frosset, planlagt i 2008 i kjølvannet av de nevnte stykkene, får nå premiere på nyåret. Det blir det tredje i ”serien” som tematisk tøyer strikken til bristepunktet.

Intelligent og overraskende fører britiske Bryony Lavery oss inn i historien om tobarnsmoren Nancy. Den yngste, tiårige Rhona, forsvinner plutselig. Hva gjør det med et menneske som mister et barn? Klamre seg til håpet om at datteren blir funnet – et eller annet sted? Hva skjer når sannheten kommer for en dag – tyve år etter Rhoda ble borte? Hvordan takler hun å leve med det utenkelige og uutholdelige som har skjedd?

Hvilken forbindelse har Nancy til Agnetha? Og hvilket forhold får hun til Ralph?

Bryony Lavery blir regnet som en av Storbritannias mest nyskapende dramatikere. Og hun tillater seg å flette humor inn i de mørkeste stykkene. Så også i Frosset – til tross for et alvorlig tema. Stykket ble belønnet med årets Best New Play Award og The Eileen Anderson Central Television Award for Best Play etter urpremieren i 1998. Senere er det blitt satt opp ved National Theatre i London – med en fantastisk mottagelse av et samstemt anmelderkorps. I USA var Frosset det mest spilte stykket i 2006.