Ebbe / Den hvite byen

EBBE av Geir Johan Nergaard / DEN HVITE BYEN av Tale Ness

Spilles i Teaterkjelleren

29.1.00 - 19.2.00

Priser

 • Ordinær

  135,-

 • Honnør

  90,-

 • Barn /
  student

  80,-

 • Grupper
  Over 10

  105,-

EBBE – en monolog om mannlig midtliv

Nå er det de desillusjonerte guttas tur til selvgranskende observasjoner omkring hverdakseksistensens forunderlige vesen! Geir Nergaards Ebbe er et velformulert svar på 80-åras “avslørende” kvinnemonologer – vittig, ironisk og “ærlig”. Ebbes stemme er preget av førtiåringens hormonelle status etter diverse samlivsbrudd, druknede drømmer og voksne drammer med selvmedlidenhetens lindrende eliksir. Han står ved et tidsskille. Hvordan ser balansen ut ved oppgjøret av livets debet og kreditside?

En stund etter de første kvinneropene kan vi nå konstatere at uansett kjønn, “har vi alle den samme historien”.

 

DEN HVITE BYEN – en fremtidsversjon

Lyrikeren Tale Næss’ første dramatiske tekst fører oss inn i en udefinert fremtid. I den hvite byen er det ikke lenger rom for religion, drømmer og mirakler.

I ruinene av en katedral, som har kommet tilsyne da vannet sank, forsøker Andrea og Sten å bygge tårnet opp igjen. En nykommer fra den hvite byen påstår at bryet er til ingen nytte. Han har andre planer. Etter hvert utvikler livet i ruinene seg til et trekantdrama om tvil, tro, kjærlighet og makt.

Den hvite byen er science-fiction, malt med poesiens pensel. Intenst og spennende skisserer Tale Næss hvilke konsekvenser det får for menneskene når tro og viten blir absolutte, uforenlige størrelser.

Hva skjer hvis vår felles, mytiske fortid blir tatt fra oss?

MEDVIRKENDE

Roar Kjølv Jenssen

Regi Trond Birkedal
Scenografi og kostymer Per kristian Solbakken
Musikk Håvard Lund
Lysdesign Eivind Myren