Balkongen

av Jean Genet

Spilles Studioscenen

25.4.98 - 29.5.98

Priser

 • Ordinær

  165,-

 • Honnør

  90,-

 • Barn /
  student

  90,-

 • Grupper
  Over 10

  135,-

Velkommen til madame Irmas speilkabinett! Kask maskene, og kom som De er! Bordell, sa De? Nei, langt ifra! Irmas Balkong er et drømmeslott – en fredet plett for fantasiens og lystens manslugne sidespor.

Men forstill Dem endelig ikke! For madame er intet menneskelig fremmed. Kle Dem nå naken, så kan De velge mellom bispekappen eller kanskje generalsuniformen? Frister det ikke?

Med en lite fristund sammen med en av pikene, som dommer over henne som viljeløst er som leire i Deres hender og hensikter. Madame garanterer hard valuta for pengene. Tenk Dem bare hvilken makt og tilfredsstillelse – å herske alene bak draperiene, blant blondene, i avlukkene. Og etterpå er alt glemt. Kanskje var det bare en illusjon? Da kan De gå tilbake til kontorpulten og spisse deres blyanter for ny dyst. Irma lover den ytterste diskresjon – og det er bare De selv og Deres eventuelle hemninger som setter grensene.

Tidspunktet er kanskje ubeleilig? Kom igjen i morgen! Da starter vi nemlig spillet på nytt! Eller passer det bedre til uken, i neste måned, om et år?

“Vulgært, voldsomt og smakløst” var adjektivene som ble brukt da Balkongen kom i 1956. Siden den tid har verden mistet en god porsjon av sin uskyld. Og virkeligheten er ikke blitt mer entydig med årene. Genet retter speilene i kabinettet mot oss. Hva det avspeiler blir det opp til deg og meg å fortolke.

MEDVIRKENDE

Ola B. Johannessen
Hege Rohde
Kjersti Elvik
Åsmund-Brede Eike
Anne Simensen
Jan Erik Madsen

Regi Line Rossvoll
Scenografi og kostymer Olav Myrtvedt
Lysdesign Mortein Reinan
Oversatt av Per Bronken