Geita

- eller hvem er Sylvia?, av Edward Albee

Spilles på Studioscenen

20.4.05 - 11.6.05

Priser

Ordinær: 210,- Honnør: 130,- Barn / student: 110,- Grupper over 10: 180,-

Har du tenkt over at du har en grense for hva du kan tolerere? For hva du kan akseptere av adferd som er fremmed for deg? I Geita – eller hvem er Sylvia? strekker forfatteren strikken så langt at du må gjøre deg opp en mening om hva som er rett og galt, normalt eller et avvik. Han bruker geita som et “redskap” til å mane oss til ettertanke. Det er et skuespill du enten hater eller elsker. Ingen kommer til å forlate teatret likegyldig etter teppefall, det kan vi love!

Martin, en ytterst vellykket arkitekt, er lykkelig gift med Stevie. Sammen har de sønnen Billy. En dag slår en bombe istykker familie-idyllen. Far har forelsket seg. I Sylvia. Er det en yngre kvinne, eller er det ei geit, som han påstår? Albee lokker altså frem de fordommer vi måtte ha. Og han bruker harde skyts. Hva hender med en famile når skjellsettende ting skjer? Har noen, med moralen i behold, lov til å såre og svikte sine nærmeste? Kanskje ødelegge flere liv i samme slengen. Hvorfor kunne ikke Martin rett og slett holdt kjeft om denne Sylvia?

Når vi snakker om grenser, er humoren i stykket vanvittig grenseløs. Det er en komedie av den underholdende, men utfordrende sorten. Og er du åpen for hylende morsom verbal krigsføring, har du virkelig noe å glede deg til! Helt til slutten. Den er ikke bare sjokkerende, men helt uspiselig. Dette til tross, ble komedien tildelt blant annet Tony Award for beste skuespill i 2002.

Enkelte kvelder vil vi arrangere samtaler etter forestillingene. Det er åpent for alle valører av ytringer. Hva som ligger en på hjertet etter å ha fulgt Martin og Stevie i det opprivende sluttspillet. Følg med i teatrets annonse! Åpne og diskusjonsglade sinn etterlyses!