Frk. Frankenstein

av Mary Shelley og Hildur Kristinsdottir

Spilles på Studioscenen

6.2.21 - 24.3.21

Varighet

Ca. 1 time og 40 minutter. Forestillingen spilles uten pause

Priser

Ordinær: 325,- Honnør: 275,- Barn / student: 160,- Grupper over 10: 290,-

Sammensydd. Hudløst. Makabert.

Den verdenskjente skrekkfortellingen om vitenskapsmannen som ønsket å bidra til menneskehetens beste, ved å fjerne sykdom og skape liv. Dette veves inn i den unge romanforfatterens eget turbulente liv.

Historien om Frankensteins onde monster fra 1816 er blitt en klassiker i moderne populærkultur.

18 år gamle Mary Shelley skrev horrorromanen Frankenstein fordi hun kjedet seg. Historiens anker er idealisten og vitenskapsmannen Victor Frankensteins ønske om å skape en bedre verden og å helbrede sykdom. Med den industrielle revolusjon som bakteppe, ville Frankenstein ta i bruk vitenskap og kjemiske prosesser for å skape liv. En besettelse som skulle ramme både ham og dem han elsket.

Shelleys groteske beretning kan leses som en advarsel mot et evig lykkejag og søken etter det perfekte mennesket. I dag fungerer den kanskje også som et skremmeskudd mot teknologiens inngripen i menneskelivet – i en verden der humanbiologi, genteknologi og klimaforstyrrelser preger våre liv.

Når forfatteren nå skal konfronteres med sitt eget verk blir det en besk speiling av hennes egne indre demoner. En ung kvinnes reelle frykt for å skape liv møter i dette stykket vitenskapens forsøk på å vinne over døden. Spørsmålet er: Hva er det skumleste? Fiksjonen eller virkeligheten?

Regissør Hildur Kristinsdottir er kjent for sine tolkninger av klassikere. Hun har tidligere laget Bildet av Dorian Gray på Trøndelag Teater sammen med blant andre scenograf Katja Ebbel, og de to sprenger scenerommet med sin maksimalistiske tilnærming. Forestillingen, som er rettet mot unge voksne, får nykomponert musikk av multiinstrumentalist Kristoffer Lo (Highasakite), som for første gang skriver musikk for teater.