Edward Albee's Hvem er redd for Virginia Woolf? (2017)

Spilles Hovedscenen

12.1.17 - 28.3.17

Varighet

Ca. 2 timer og 30 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 325,- Honnør: 275,- Barn / student: 160,- Grupper over 10: 275,-

 

Giftig ærlighet

Hva skjer når vi overfører våre indre demoner på den vi elsker høyest? 

I Edward Albee’s Hvem er redd for Virginia Woolf? settes samlivets illusjoner på prøve og det forkludres og røskes i intimsfæren. Martha har til Georges store frustrasjon, invitert det unge ekteparet Nick og Honey på nachspiel. Det utvikler seg til nachspielet fra helvete. Når de destruktive kreftene får fritt spillerom etter hvert som alkoholen fortæres, blir natten en kamp på liv og død i en orgie av fyll, kåtskap, løgn og fornedrelse.

Ekteskapsdramaet er et av de mest spilte og kritikerroste amerikanske skuespill gjennom tidene. Dette er rett og slett skrivekunst av ypperste klasse. Det er et intelligent stykke om parforholdets gleder og mysterier – men først og fremst om de vonde, hatske og såre sidene. Hvordan er det å leve med et menneske dag ut og dag inn, og samtidig beholde seg selv? I en alkoholmarinert verbal gladiatorkamp som denne, er spørsmålet like mye om noen i det hele tatt kommer helskinnet ut.

Handlingen utspiller seg på campus ved et amerikansk universitet. På tross av den akademiske settingen og de elegante og velartikulerte replikkvekslingene, utforsker stykket hvor lett det er å hengi seg til det dyriske, og hvor lett vi mennesker kan bli veldig små. Her rulles mørke hemmeligheter opp i takt med at karakterene forsøker å opprettholde fasaden. Mens vi er vitne til mennesker som ødelegger hverandre, oppleves det urovekkende nok også som underholdende.

Men hva er sant, og hva er oppspinn?

Vi gjør oppmerksom på at det røykes urtesigaretter i forestillingen.