Der det finst fuglar

av Maren Uthaug

Spilles Studioscenen

Vises til 15. juni

Varighet

Ca. 2 timer 15 minutter. Spilles med pause

Priser

 • Ordinær

  340,-

 • Honnør

  290,-

 • Barn /
  student

  170,-

 • Grupper
  Over 10

  300,-

 • Teaterkort
  Ung- medlem

  130,-

BILLETTER

Utsolgt
Utsolgt

Johan. Marie. Darling. En kjærlighetshistorie.  
   

«Ingen er skapt til å leve aleine på et skjær» sier havnemesteren i det lille kystsamfunnet omgitt av høy himmel og skummende hav. Derfor er det krav om at fyrvokteren må ha familie. I hvert fall en kone.  

Johan elsker Hannah, men gifter seg med Marie for å få stillinga på fyret. En nødløsning. En av mange skjebnesvangre livsvalg styrt av kjærlighetslengsel, begjær og frykt for ikke å passe inn. Bølgene kaster seg over skjæret, mens den lille familien i det trange fyret kjemper mot isolasjonen og sin egen natur.   

Johan har sin historie, Marie har sin, Darling har sin. Det avdekkes et vanvittig, grotesk handlingsforløp. Til sammen vever de ulike versjonene en hjerteskjærende kjærlighetshistorie.  

Der det finst fuglar er ein nordisk noir om store tabu, fortald i ein original og usentimental stil med glimt av humor” skrives det bak på boka, som kom ut i 2020.   

Maren Uthaug er født i 1972, er dansk-norsk og bor i København. Hun har samiske røtter, og hennes forfatterskap har de siste årene blitt hyllet, blant annet med DR Romanpris for Der det finst fuglar. Hun hadde sin debut som romanforfatter i 2013, i tillegg til å ha gitt ut flere tegneserier. Der det finst fuglar ble høsten 2023 iscenesatt ved Teater Nordkraft i Aalborg i dramatisering av Minna Johannesson. Hos oss er det regissør Kjersti Haugens dramatisering vi får presentert.  

Det kan bli benyttet scenerøyk i forestillingen.

Forestillingen behandler alvorlige tema, og hvis du trenger å snakke med noen etter å ha sett den kan du ta kontakt med Mental Helse på telefon 116 123.

PRODUKSJONSLAGET

PRESSEOMTALER

– Den dødelige effekten av et liv uten omsorg og kjærlighet fremstilles nådeløst, men heldigvis både med humor og finesse.

Ole Jacob Hoel

Adresseavisen

– Det er kaotisk, svart, abstrakt og komisk. Men selv i det mest nådeløse finnes det en strime av lys gjennom skylaget. 

Mode Steinkjer

Dagsavisen

– «Der det finst fuglar» hadde premiere for fullsatt sal, og fikk stående applaus. Det er i aller høyeste grad fortjent.

Thomas Klakegg-Thorp

Fosna-Folket

VIDEO