Begynnelser

av Carl Frode Tiller, Motorpsycho og De Utvalgte

Spilles på Gamle Scene

2.9.16 - 15.10.16

Varighet

Ca. 2 timer. Forestillingen spilles uten pause.

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 170,- Grupper over 10: 250,-

Det er trist, det er sårt, tidvis rått og ubehagelig.

Når man forener kreftene til tre aktører, som er fra absolutt øverste hylle innenfor sine respektive kunstfelt i hele landet – ja, da skjønner man at man sitter på en sjangeroverskridende kruttsalve.

Brageprisvinner Carl Frode Tiller har vært en av landets mest profilerte forfattere de siste årene. Motorpsycho er rockebandet som alltid søker å sprenge grenser, både for seg selv og andre. De Utvalgte, med regissør Kari Holtan og videodesigner Boya Bøckman i spissen, er hyllet som et av landets mest innovative scenekunstkompanier, og går utenpå de fleste med sitt skremmende sterke og poetiske samtidsteater.

I 38 forestillinger skal samspillet mellom disse tre sidestilte uttrykksformene få utfolde seg på Gamle Scene. Og ikke alltid i lik innpakning. Motorpsycho varsler at de ønsker å skape – ikke reprodusere, når de går til scenen på ny hver kveld. Og den innstillingen passer godt til forestillingen, som i seg selv omhandler livets mange begynnelser og improviserte forsøk. Om vår iboende egenskap til å alltid prøve å reise oss igjen, selv om det aldri er gitt hvordan det ender.

Begynnelser er en dødsreise bakover i tid. I dødsøyeblikket gjenopplever hovedpersonen Terje, situasjoner som på en eller annen måte har styrt hans livsbane. Bruddstykker fra hverdager som kan sees som et familiealbum med bilder som aldri ble fremkalt. Det handler om menneskets stadige forsøk på å bryte mønstre, om det å falle og reise seg igjen.

Hvor frie er vi til å forme våre liv?

 

De Utvalgte er støttet av Norsk kulturråd