Kristin Lavransdatter

av Sigrid Undset

Spilles på Hovedscenen

28.9.19 - 14.12.19

Varighet

Ca. 4 timer 30 minutter. Forestillingen spilles med to pauser

Priser

Ordinær: 350,- Honnør: 295,- Barn / student: 175,- Grupper over 10: 295,

Kristin Lavransdatter – revitalisert. I Kjersti Horns regi blir den folkekjære historien om Kristin Lavransdatter kraftfull og høydramatisk, enkel og inderlig.

Nærmere hundre år er gått siden Sigrid Undset ga ut den historiske romansyklusen om Kristin Lavransdatter. I sine livsvalg drives Kristin av nysgjerrighet og begjær – krefter som stadig står i konflikt med normer og moral. Sjeldent er et menneskes fysiske og mentale smerte beskrevet med større råhet. Det er beskrivelser som sammen med drap og voldtekt, sykdom og kjærlighet, tvil og tro viser kompleksiteten og kontrastene i et menneskeliv.

Det handler om middelalderkvinnen Kristin Lavransdatter og hennes liv fra oppveksten i Gudbrandsdalen, til hun dør på Reins kloster utenfor Trondheim. Her skildres den stormende og problematiske kjærligheten til Erlend, hennes prøvelser som mor, et turbulent forhold til egen familie og en sterk tro.

Sigrid Undset regnes som en av de fremste norske forfatterne gjennom tidene. For trilogien om Kristin Lavransdatter og romanene om Olav Audunssøn, mottok hun Nobelprisen i litteratur i 1928.

Det er første bind i trilogien, Kransen, som for anledningen er dramatisert av Kristian Lykkeslet Strømskag og Kjersti Horn. Horn er en av landets mest anerkjente regissører, kjent for sin dyptpløyende og lekne arbeider.

Kristin Lavransdatter spilles av Ingrid Unnur Giæver. Erlend Nikolaussøn spilles av Kingsford Siayor.