Moral ifølge Medea

av Athena Farrokhzad

Spilles i Teaterkjelleren

28.1.23 - 14.4.23

Varighet

Ca.1 time 10 minutter

Priser

 • Ordinær

  300,-

 • Honnør

  250,-

 • Barn /
  student

  180,-

 • Grupper
  Over 10

  250,-

Feminisme og raseri

Hva skjer med ei kvinne som har mistet alt? Hva kan mangelen på utveier få en kvinne til å gjøre? Med disse spørsmålene åpner Medea sin samtale med Moralen i stykket Moral ifølge Medea.

Feminisme i n’te potens?
Kort fortalt: Medea er en 2500 år gammel gresk myte skrevet av Evripides om kvinnen som i dag regnes som verdenshistoriens mest fryktinngytende kvinne. Medea dreper sønnene sine for å straffe sin tidligere ektemann, Jason, for å forlate henne for en yngre kvinne. Mange avfeier drapene som en hevnfull og ondskapsfull handling, men her hersker det 2500 år med uenighet. Det finnes mange feminister som forsvarer henne og mener at hun er et offer for patriarkatet.

Klassiker i ny, rå innpakning
Hos oss møter du Medea når den grusomme handlingen allerede er utført. Barna er døde og Medea står igjen alene, ribbet for alt og alle, men med Moralen som ensom følgesvenn. I en poetisk, eksplosiv samtale med Moralen reflekterer Medea over sine handlinger og valgmulighetene hun hadde. 

Så spørs det da. Kan vi møte en kvinne som tar livet av ungene sine med solidaritet, medfølelse eller forståelse? 

Regissøren
Det er Saila Hyttinen som har regien. Hun er en del av det kunstneriske lederskapet i kompaniet Verk Produksjoner, hvor hun også jobber som regissør, danser og skuespiller. Kompaniet har skapt sin egen nisje i nordisk teater og har mottatt Heddaprisen to ganger. Høsten 2022 dramatiserte hun den kritikerroste forestillingen Markens grøde på Trøndelag Teater sammen med Fredrik Hannestad.

Om forfatteren
Athena Farrokhzad ble født i 1983 i Iran og er oppvokst i Gøteborg. Hun debuterte med Hvitverk i 2013 – en prisvinnende diktsamling nominert til en rekke priser, deriblant August-prisen, Karin Boyes litterære pris og Den store leserprisen i kategorien diktsamling. Siden har hun markert seg som en av de viktigste politiske stemmene i Norden innen temaer som kjønn, identitet, krig, rasisme og migrasjon. Nå er det altså Moral ifølge Medea, som får liv i Teaterkjelleren.

Oversatt av Kathrine Nedrejord
Rettigheter: Colombine Teaterförlag

Vi gjør oppmerksom på at det brukes strobelys under forestillingen.

PRODUKSJONSLAGET