Stor ståhei for ingenting

av William Shakespeare

Spilles Hovedscenen

16.11.19 - 30.12.19

Varighet

Ca. 2 timer og 20 minutter

Priser

Ordinær: 350,- Honnør: 295,- Barn / student: 175,- Grupper over 10: 295,-

Alt og ingenting

Intriger! Bedrag! Forvirring!

William Shakespeares forviklingskomedie Stor ståhei for ingenting forteller historien om forelskelse, manipulasjon og uærlighet ved hoffet i Messina på italienske Sicilia.

Den frekke Beatrice og ungkaren Benedikt blir forledet til å forelske seg, til tross for sterke antipatier mot hverandre. Adelsmannen Claudio går gjennom store prøvelser for å vinne den yndige Heros hjerte. Men parets kjærlighet kollapser ved alteret, da Claudio er blitt lurt til å tro at Hero har vært utro. Utroskapshistorien er imidlertid konstruert av den falske og utspekulerte Don Juan. Han lurer også Heros mor, guvernøren Leonato, som vil gjenreise sin ære ved å drepe datteren.

Slutten på balladen skal vi ikke røpe, men heller konstatere at Shakespeares komedie er like medrivende i dag som for 400 år siden.

Stor ståhei for ingenting er på mange måter det mest shakespearianske av alle hans stykker: Verden er en scene – og selv den minste omskriving av virkeligheten setter alt i bevegelse. Dramaet er basert på forvirring og falske premisser, og fred og fordragelighet erstattes lett av intriger. Et fascinerende paradoks åpenbarer seg: Hvis ingenting er alt, må ikke alt også være ingenting?

Runar Hodne har i en årrekke gjort seg bemerket som en nytenkende og moderne teaterregissør, blant annet gjennom forestillingene En handelsreisendes dødHamlet og Medmenneske ved Trøndelag Teater, og har samarbeidet tett med scenograf Serge von Arx, kostymedesigner Maria Gyllenhoff og lysdesigner Andreas Fuchs. Teamet er nå tilbake for lage Stor ståhei for ingenting.

Se teater på en ny måte. I november åpner vi hele teaterhuset til fest.