Glassmenasjeriet

av Tennessee Williams

Spilles på Studioscenen

29.9.17 - 16.11.17

Varighet

Ca. 2 timer og 40 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 150,- Grupper over 10: 250,-

Herskesyk kjærlighet

Alle vil vi beskytte barna våre. Men hva skjer når vi kveiler oss rundt dem som en blanding av dundyne og kvelerslange? 

Vi befinner oss i sydstatene i USA midt på 30-tallet. Her bor den unge Tom sammen med sin enslige mor og sin skjøre søster Laura. Faren forlot dem for mange år siden. Moren Amanda bærer spor av fordums skjønnhet, og hun fråtser daglig i romantiske minner fra sin ungdom.

Sarte Laura flykter innover og forskanser seg i en vakker verden av glass, der ethvert møte med virkeligheten utløser kraftige reaksjoner. Tom blir en trassig hysteriker med voldsomme utbrudd – en dagdrømmer som lever på kinoer eller drikker seg full. Etter hvert slår alt sprekker.

Glassmenasjeriet er et av teaterhistoriens mest spilte stykker og var gjennombruddet til en av Amerikas største dramatikere: Tennessee Williams. Han brukte nådeløst av sitt eget liv når han skrev, og dette stykket sies å være hans mest selvbiografiske.

Regissør Johannes Dahl er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har det siste året bl.a jobbet ved Nationaltheatret og tradisjonsrike Dramaten i Stockholm, hvor hans oppsetninger av Jon Fosses Barnet og Per Olov Enquists I lodjurets timma høstet strålende kritikker.

«Johannes Dahl er et navn man bør notere seg. Han tør å strippe det helt ned, samtidig som oppsetningen vitner om en evne til å skape en verden med sine helt egne lover. Regien preges av en musikalitet og presisjon, som gir rom for tøys og tull og lek», skrev Aftenpostens anmelder etter at Dahl regisserte stykket Leonce og Lena som sin diplomoppgave ved Trøndelag Teater i 2015.