Byen

av Martin Crimp

Spilles Studioscenen

Vises til 5. juni

Varighet

Ca. 1 time 45 minutter. Spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  340,-

 • Honnør

  290,-

 • Barn /
  student

  170,-

 • Grupper
  Over 10

  300,-

 • Teaterkort
  Ung- medlem

  130,-

BILLETTER

En by. Et hus. Et par. 

I Byen følger vi ekteparet og tobarnsforeldrene Kate og Chris gjennom et år. Chris jobber i næringslivet og er redd for å miste jobben på grunn av økonomiske nedgangstider. Kona hans, Kate har en vellykket karriere som oversetter. Det hele starter gjenkjennelig med to ektefeller som snakker mer forbi enn til hverandre. Naboen deres, sykepleieren Jenny, har problemer med å få sove. Mannen hennes er sendt ut i en brutal krig langt borte, og hun banker på døren for å klage på barna som hyler i hagen. På overflaten virker alt hverdagslig. Under overflaten er ingenting helt som det skal. For hvor er nøklene til barnas låste soveværelse? Hvorfor begynner jenta i huset å se ut som Jenny? Er det blod i lommen på kåpen? Og hvorfor klarer ingen å oppføre seg naturlig?  

Som tilskuere blir vi mer og mer urolige på familiens vegne. 

Velkommen til et mørkt, morsomt og merkelig kammerspill om mennesker som føler seg fremmedgjort, isolert, forvirret og alene i den moderne bytilværelsen. 

Om det kunstneriske teamet 
Dette er regissør Sigurd Zieglers andre forestilling på Trøndelag Teater. Mange husker arbeidet hans fra den kritikerroste Fosse-forestillingen Nokon kjem til å kome i 2022. Denne gangen jobber han sammen med den anerkjente scenografen og kostymedesigneren Katrin Bombe (Så som i himmelen, Leksikon om lys og mørke, m.m.) og et knippe av våre mest erfarne skuespillere: Øyvind Brandtzæg, Mira Dyrnes Askelund og Ragne Grande. 

Om Martin Crimp 
Det er første gang den britiske dramatikeren Martin Crimp spilles på Trøndelag Teater. Crimp har blitt knyttet til den konfronterende «in yer face»-generasjonen i britisk teater, men tonen hans er gjerne mer subtil, med slektskap vel så mye til dramatikere som Harold Pinter og Samuel Beckett. I arbeidet hans fremstilles det moderne samfunnet ofte som et sted for sosialt og moralsk forfall, preget av undertrykt vold og kollektiv ensomhet, og som kan forvri selve måten vi ser hverandre på. 

Oversatt av Torfinn Nag.

Det benyttes scenerøyk i forestillingen

PRODUKSJONSLAGET

PRESSEOMTALER

– Dyktige skuespillere byr på grunnleggende uro og befriende komedie

Ole Jacob Hoel

Adresseavisen

– Eit humoristisk, velspela og absurd kammerdrama om framandgjering og manglande kommunikasjon

Amund Grimstad

Klassekampen

– Det er en stund siden jeg har humret så mye på teater som her

Eline Bjerkan

scenekunst.no

– en klassisk absurd forestilling rundt stillstand, fravær og tilstedeværelse

Willy Walder

Norsk Shakespearetidsskrift