Byen

av Martin Crimp

Spilles Studioscenen

Vises fra 17. februar

Priser

  • Ordinær

    340,-

  • Honnør

    290,-

  • Barn /
    student

    170,-

  • Grupper
    Over 10

    300,-

  • Teaterkort
    Ung- medlem

    130,-

BILLETTER

Utsolgt
Utsolgt

En by. Et hus. Et par. 

 I Byen følger vi ekteparet og tobarnsforeldrene Kate og Chris gjennom et år. Chris jobber i næringslivet og er redd for å miste jobben på grunn av økonomiske nedgangstider. Kona hans, Kate har en vellykket karriere som oversetter. Det hele starter gjenkjennelig med to ektefeller som snakker mer forbi enn til hverandre. Naboen deres, sykepleieren Jenny, har problemer med å få sove. Mannen hennes er sendt ut i en brutal krig langt borte, og hun banker på døren for å klage på barna som hyler i hagen. På overflaten virker alt hverdagslig. Under overflaten er ingenting helt som det skal. For hvor er nøklene til barnas låste soveværelse? Hvorfor begynner jenta i huset å se ut som Jenny? Er det blod i lommen på kåpen? Og hvorfor klarer ingen å oppføre seg naturlig?  

Som tilskuere blir vi mer og mer urolige på familiens vegne. 

Velkommen til et mørkt, morsomt og merkelig kammerspill om mennesker som føler seg fremmedgjort, isolert, forvirret og alene i den moderne bytilværelsen. 

Om det kunstneriske teamet 
Dette er regissør Sigurd Zieglers andre forestilling på Trøndelag Teater. Mange husker arbeidet hans fra den kritikerroste Fosse-forestillingen Nokon kjem til å kome i 2022. Denne gangen jobber han sammen med den anerkjente scenografen og kostymedesigneren Katrin Bombe (Så som i himmelen, Leksikon om lys og mørke, m.m.) og et knippe av våre mest erfarne skuespillere: Øyvind Brandtzæg, Mira Dyrnes Askelund og Ragne Grande. 

Om Martin Crimp 
Det er første gang den britiske dramatikeren Martin Crimp spilles på Trøndelag Teater. Crimp har blitt knyttet til den konfronterende «in yer face»-generasjonen i britisk teater, men tonen hans er gjerne mer subtil, med slektskap vel så mye til dramatikere som Harold Pinter og Samuel Beckett. I arbeidet hans fremstilles det moderne samfunnet ofte som et sted for sosialt og moralsk forfall, preget av undertrykt vold og kollektiv ensomhet, og som kan forvri selve måten vi ser hverandre på. 

Oversatt av Torfinn Nag.