Mistero Buffo

av Dario Fo

Spilles på Theatercaféen

26.10.11 - 17.11.11

Varighet

1 time 15 minutter. Spilles uten pause

Priser

Ordinær: 200,- Honnør: 180,- Barn / student: 150,- Grupper over 10: 180,-

Alle teatre med respekt for seg selv har en gjøgler i sitt ensemble. Så også Trøndelag Teater. Han heter Hans Petter Nilsen. Og hva er vel mer naturlig enn å slippe ham løs på gjøglermonologene i Mistero Buffo?

Mistero Buffo er en samling gjøglermonologer fra middelalderen. Monologene ble samlet sammen og bearbeidet av den italienske teaterlegenden og nobelprisvinneren Dario Fo. På 70- og 80-tallet turnerte Dario Fo verden over med denne forestillingen, og møtte stående ovasjoner overalt.

Mistero Buffo føyer seg elegant inn i en folkelig teatertradisjon der skuespilleren står i sentrum og alle andre virkemidler er skåret ned til beinet. Til tross for monologformen er det mange forskjellige karakterer med i historiene, og mye av konseptet er at den ene skuespilleren skal spille dem alle sammen. Monologene er morsomme, samtidig som den politiske brodden som gjorde dem så kontroversielle i middelalderen fortsatt er der. Det var ikke for ingenting at gjøglerne gjennom århundrer ble elsket av folket, men hatet av myndighetene. På grunn av sin skarpe tunge og sitt raske hode kan gjøgleren rett og slett være farlig, i sær for makthaverne, siden det som regel er dem som blir latterliggjort av gjøgleren.

Til denne forestillingen har vi plukket ut et knippe av monologene fra Mistero Buffo, og gitt gjøgler Hans Petter Nilsen og regissør Terje Strømdahl fritt spillerom i Theatercaféen. Vi kan love en rå og usminket teateropplevelse!