Mistero Buffo

av Dario Fo

Spilles i Theatercaféen

7.10.21 - 30.10.21

Varighet

1 time 15 minutter. Spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  300,-

 • Honnør

  250,-

 • Barn /
  student

  180,-

 • Grupper
  Over 10

  250,-

Et gledelig gjensyn med lekne og unike Mistero Buffo

10 år etter dekker vi på i Theatercaféen og byr på suksessforestillingen Mistero Buffo som hadde premiere i januar 2011. Både små og store publikummere og anmeldere var over seg av begeistring. Derfor er det svært gledelig å kunne ønske forestillingen tilbake i høst.

«Kom hit, godtfolk, kom hit, for gjøgleren er her! Gjøgleren, det er meg; jeg hopper og spretter og jeg lager piruetter, jeg får dere til å le. Skynd dere, kom nærmere, for det er her og nå jeg viser mine gjøglerstreker og forteller dere noe dere ikke visste før!»
Fra Gjøglerens fødsel

Mistero Buffo er samlebetegnelsen for i alt syv satiriske monologer skrevet av nobelprisvinneren Dario Fo. I forestillingen vises Gjøglerens fødsel, Den blinde og Krøplingen, Bryllupet i Kaanan og Lasarus’ oppvåkning.

Fo’s tekster tolkes av gjøgleren og teatrets skuespiller Hans Petter Nilsen. Terje Strømdahl har regi. Å stå alene på scenen og sjonglere mellom 22 ulike roller er en svært krevende øvelse, men frykt ikke, Hans Petter Nilsen er i sprudlende toppform, så det er bare å glede seg.


Forestilling inkludert servering i Theatercaféen

I forbindelse med forestillingen tilbyr vi tapastallerken servert 1 1/2 time før forestillingsstart mot et tillegg i billettprisen på kr. 250,-. Du kjøper billett til forestilling + tapas ved å velge det alternativet her:

Velkommen!

MEDVIRKENDE

Regi Terje Strømdahl

Lys Tommy Geving

Oversatt av Eva Falck og Terje Strømdahl

PRESSEOMTALER

– Knallgode historier, knallgodt formulert – og knallgodt formidlet
– en festrus av en forestilling
– Dario Fos tekster er like glimrende nå som for 20-30 år siden
– Skuespiller Nilsen og instruktør Strømdahl har skapt en forestilling som både imponerer og berører, som er intelligent og latterlig, som er opprørsk og samtidig et publikumsfrieri
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

Mistero Buffo treffer blink
– A-laget som har behandlet arven fra Dario Fo i Norge har fått et nytt fullverdig medlem, Hans Petter Nilsen, Trøndelag Teater. Gratulerer.
Lars Erik Skjærseth
NRK

– Genialt enmanns-show
– Forventningene til enmannsshowet Mistero Buffo av Dario Fo i Theatercaféen var skyhøye. Til overmål overgikk Hans Petter Nilsen alt det vi kunne forvente
Audhild Øye
Avisa Sør-Trøndelag

– Det er ikkje godt å seie om det er Jesus eller Hans Petter Nilsen som er den største mirakelmannen i denne oppsettinga
– Hans Petter Nilsen meistrar også improvisasjonen, og er i stand til å spele opp mot og vidare på reaksjonar frå publikum
– ei oppsetting som både er god underhaldning og teater med meining
Amund Grimstad
Klassekampen