Hei og håp

av Marianne Meløy og Trygve Brøske

Spilles Gamle Scene

Vises fra 21. september

Priser

 • Ordinær

  350,-

 • Honnør

  300,-

 • Barn /
  student

  210,-

 • Grupper
  Over 10

  330,-

 • Teaterkort
  Ung- medlem

  130,-

BILLETTER

Utsolgt

Bli med når skuespiller og kåsør Marianne Meløy og pianist og komponist Trygve Brøske tar en ekspedisjon til det mørkeste av mørke loft og dypt ned i kjellermysterier. Det blir historier, humor og en solid dose Meløysk sannsnakk i feike tider. Det hele krydret med nydelig sang fra lokale og tilreisende kor. 

Storopprydding på loft og i liv 

Det er ikke bare kvist og blindkjeller som skal endevendes når duoen inviterer til storopprydding. Her skal også den kriserammede allmenne samfunnstilstanden opp og fram i lyset. Det er en utfordrende oppgave: Fire pils, ei vitsebok, åtte polyesterkjoler, to trøorgel, strikkepinner, treski, brev, natursnø, Mein Kampf, vovede fotografier, en landmine, treningsapparat, tujabusker, noter, såpe, oljekamin, en pizza – og mye mer. Hva skal få være med videre, hva fortjener å forsvinne i glemselens mørke og hva er for artig til å kastes? 

Vi tar en pust i bakken på verandaen og lurer brått på om den er bærekraftig? Hva kan vi lære av de som har løftet tungt før oss? Kanskje oppdager vi at alt ikke var så mye bedre før som mange vil ha det til? Kanskje finner vi et lite, lavmælt håp i en støvete kiste full av gulnede brev? For kan det være noe positivt med krisetider? Og hvorfor i all verden lærte vi så mye mer om krig enn om fred på skolen? 

Om Marianne, Trygve og Ivar 

Marianne Meløy er tekstforfatter, kåsør og skuespiller ved Trøndelag Teater hvor hun har spilt det meste fra aktiv valp, til passiv kystkvinne og psykotisk gammel dame. Hun skriver høyt og lavt, fra de minste monologer til de breieste operaer. Trygve Brøske er pianist og komponist bosatt i Trondheim og en svært allsidig musiker som arbeider som folkemusiker, cabaretmusikant og klassisk pianist i en stadig mer forvirrende blanding. 

Brøløy har laget musikkteater, opera, festivaler, Nye Hjorten konsertserie og samtidssatire siden 1993, og står bl.a bak Musikalen Gro, Geirfuglens død, Stemt og Bunnlinja og 4 operaer som begynner på K.

Ivar Tindberg er regissør for Hei og håp. Tindberg og Brøløy har før samarbeidet om KibergOdysseen, Krenket og Kommandanten, samt Bunnlinja. Velkommen underholdende blandabaill på Gamle Scene. 

 

PRODUKSJONSLAGET