Bunnlinjan

– Revidert regnskap. Av Marianne Meløy og Trygve Brøske

Spilles på Hovedscenen

15.6.20 - 18.12.20

Varighet

Ca. 1 time 25 minutter. Spilles uten pause.

Priser

Ordinær: 315,- Honnør: 250,- Barn / student: 210,- Grupper over 10: 250,-

Den nødvendige samtalen om klima, olje og miljø må tas – men kan den i en polarisert tid også tas med humor? Forfatter, kåsør og skuespiller Marianne Meløy er ikke i tvil om svaret på akkurat det. 

Det finnes i hvert fall tre bunnlinjer. En økonomisk, en økologisk og en menneskelig. Men kan regnskapene gå opp? 

Bunnlinjan er et slags livsregnskap ispedd både molteloven, granplanting og forvaltningsansvar; her fabulerer Meløy rundt et begrep som økonomene så langt har hatt førsterett på. På vandringen møter vi et rikt karaktergalleri som har ulike svar på hvor bunnlinja er, og hvor mange bunnlinjer som faktisk finnes. Forestillingen er en generasjonssamtale om ressurser, miljø og hva som virkelig teller i det store regnskapet. Og hvorfor vi ikke lærer av feilene som blir gjort. 

I 2016 satte Trøndelag Teater opp Bunnlinja, en fortelling om en (fot)tur rundt ei øy, samt noen sidespor til både tog, hurtigruter og hotelldoer. Nå går Meløy turen på nytt og byr på en oppdatert historie med flere strand- og bunnlinjer. Med seg har hun sin venn og musikalske kompanjong Trygve Brøske. 

Duoen Meløy og Brøske (Brøløy) har en lang fartstid sammen. De har skrevet musikaler, soloforestillinger og kammeroperaer som Stemt, Kommentarfeltet, KibergOdysseen og Krenket, vern barnet. Brøløy driver også konsertserien Nye Hjorten i Trondheim. 

Vi spiller Bunnlinjan tre ganger i juni – og kommer tilbake med flere forestillinger fra 31. august.