Stemt

- En feiring av den allmenne stemmeretten

Spilles i Theatercaféen

16.4.13 - 14.6.13

Varighet

1 time 20 minutter. Spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  200,-

 • Honnør

  185,-

 • Barn /
  student

  145,-

 • Grupper
  Over 10

  200,-

Stemmen dannes ved at stemmeleppene lukkes og at luft deretter presses gjennom stemmebåndene slik at de vekselvis åpnes og lukkes og at luften dermed slipper gjennom i svært kortvarige støt (mellom noen hundre og opp til flere tusen ganger pr. sekund). Frekvensen av disse luftstøtene danner tonehøyden. Barn og kvinnestemmer har vesentlig raskere frekvens enn mannsstemmer og klinger derfor «lysere».

I 100 år har kvinner fått bruke stemmeretten sin. 100 år med stemmebruk, men hva brukes stemmen og stemmeretten til? I Theatercaféen skal vi feire den allmenne stemmeretten og retten til å ytre seg gjennom et varmt møte med flere kjente stemmer. Politikere ja, men også mors stemme, fars stemme, stemmen til butikkdamen og securitasmannen på flyplassen.

Hva møtte de aller første stemmene som ytret seg, litt lysere enn mennene? Marianne Meløy vil ta oss med på en stemt reise inn i stemmens historie for å lytte til hvordan de stemmene vi hører former oss. I kjent Meløysk stil slipper ingen unna, ikke engang henne selv.

Samarbeidsproduksjon med Marianne Meløy
Urpremiere i Theatercaféen 16. april 2013

MEDVIRKENDE

Musiker:
Trygve Brøske /  Eva Holm Foosnæs

Regi Øyvind Brandtzæg
Komponist / musikalsk ansvarlig Trygve Brøske

PRESSEOMTALER

– Marianne Meløy er eit multitalent
– Tekstane hennar er underfundige og gode. Dei er fulle av humor og uventa vendingar
– Poenga sit laust og låtten i salen likeeins. Her er leik og oppgjer med mytar, her er uvant vri på det vi trudde vi kjente, og her er kvardagsfilosofiske vurderingar i hysterisk morosam påkledning
Amund Grimstad
Klassekampen

– Gapskratt og dypt alvor
– Stortalent i fri dressur
– i enkvinneforestillingen “Stemt” får publikum full valuta for pengene
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

VIDEO