Bunnlinja

av Marianne Meløy og Trygve Brøske

Spilles Hovedscenen

9.4.16 - 17.12.16

Varighet

Ca. 1 time 20 minutter. Spilles uten pause.

Priser

 • Ordinær

  250,-

 • Honnør

  200,-

 • Barn /
  student

  170,-

 • Grupper
  Over 10

  200,-

En topptur til bunnlinja

Det er bunnlinja som gjelder er vi blitt fortalt. Men hvor er den, egentlig? Ligger den kanskje ute på kontinentalsokkelen et sted, eller er den rett og slett inne hodene våre?

Vi har hørt det mang en gang på Dagsnytt 18. År etter år er det noen som sliter med bunnlinja. Marianne Meløy vet heller ikke hvor den er – eller hva den er.

Men kanskje kan grunnleggende misforståelser gi nyttig dumskap i kunnskapssamfunnet?

I sin forrige forestilling ved Trøndelag Teater, suksessen Stemt, utforsket hun hvordan vi bruker stemmen – nå skal hun utforske hvordan vi ikke bruker den. I forestillingen Bunnlinja skal Meløy slenge rundt på et begrep som økonomene så langt har hatt førsterett på. I en fabulerende og grenseløs forestilling tar skuespilleren en storopprydning i skolten. Med på laget er også Meløys faste kompanjong, pianist og komponist Trygve Brøske.

For har vi vår egen private bunnlinje? Er det kanskje de avgjørende øyeblikkene der noen lenker seg fast til en fjord eller sager ned naboens veranda?

Historien har flere eksempler på personer som har sagt stopp. Personer som fant sin bunnlinje. I Meløys univers kan dette like gjerne være organisten som sier opp i protest mot prestens dømmende prekener, familiemoren som pakker sekken og reiser sin kos når hun får en mink i toalettet eller avholdstanta som avslutter nachspielet og sender folk hjem.

Men hva skjer når man selv går konkurs i hodet? Bli med Marianne Meløy på en koko topptur uten bunnlinje – kanskje finner du det ut!

NB: Ekstraforestillinger på Hovedscenen fra 10. november!

MEDVIRKENDE

Trygve Brøske

Manus Marianne Meløy
Musikk Trygve Brøske
Regi Ivar Tindberg
Lysdesign Tommy Geving

PRESSEOMTALER

– Marianne Meløy er i toppform
– morsom og lydhør forestilling
– Terningkast 5
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

– Å du herlige Meløy
– det er sjelden å oppleve en så skarp, slående og kunnskapsrik penn, og det er sjelden å oppleve en så slående ekte, naturlig, morsom og så tilstedeværende skuespiller som Marianne Meløy
Audhild Øye
Avisa Sør-Trøndelag

– Topp tur til Bunnlinja
– Det er bare å bøye seg i det man står og går i og ta av seg det man har på hodet for Marianne Meløy og Trygve Brøske
Finn O. Fosmo
Malviknytt