Vi betaler ikke!

av Dario Fo

Spilles Gamle Scene

25.10.03 - 13.12.03

Priser

 • Ordinær

  235,-

 • Honnør

  170,-

 • Barn /
  student

  145,-

 • Grupper
  Over 10

  200,-

Strømprisene har aldri vært så høye!
Matmomsen ruinerer lavtlønnsgrupper!
Ingen endring i avgiftspolitikken trass i økende svenskehandel!
Offentlige transportmidler koster blod!

Husmødre går til ulovlig aksjon!

Det meldes at kvinner over hele landet nekter å betale den fastsatte utsalgsprisen på matvarer. Noen stjeler rett og slett maten. En talskvinne for aksjonsgruppen i en av våre større byer hevder at de kun vil betale det de selv mener varene er verdt. “Prisøkningen går over min forstand og pengepung”, hevder hun. “Og vi gir oss ikke!” Politiet er satt inn for å stoppe disse ulovlige demonstrasjonene. Det har hittil ikke vært mulig å oppspore hverken tyvene eller varene. Forsterkninger er satt inn…

Dette er opptakten til en farse som er helt vill! Dario Fo går helt amok i konstruksjonen av alt det vanvittige som skjer når Margrete skal skjule varene hun har stjålet for ektemannen – og politiet. Naboen Anna blir uforskyldt dratt med i dragsuget. De blir nesten tatt på fersken. Redningen er at Anna blir akutt gravid – med et arsenal av kattemat, frosne kaninhoder, dyrefôr, hirsefrø og andre lekkerbisker. Men hvor lenge holder kåpebeltet før hun spontan-aborterer? Utenfor er en politirazzia i full gang…

Gled dere! Det blir bare verre og vanvittigere og morsommere. Da teatret spilte stykket i 1979 lo folk nesten på seg brokk! For Fo er en gjøgler av edelt merke. Han har vidd, et skarp politisk blikk og sans for absurde innfall der han kan finne plass til dem.

MEDVIRKENDE

Sylvia Salvesen
Jan Ø. Wiig
Are J. Rødsand

Regi og bearbeidelse Frode Rasmussen
Scenografi Per Kristian Solbakken

PRESSEOMTALER

– Dario Fo gjør comeback på Trøndelag Teater. Hans sprelske tekst har ikke samme sprengkraft som for et kvart århundre siden, men “Vi betaler ikke!” holder fremdeles som grunnlag for en frisk forestilling på Gamle Scene.
– …hans blanding av folkekomedie og absurd teater er uovertruffen samfunnssatire…
– Skuespillerne slår seg virkelig løs, og særlig Are J Rødsand får uttelling – med suveren timing i alle sine fire (!) roller.
– Nyanser er ikke poenget i Fos farser; det er grovspell for alle penga, og det betaler seg.
Adresseavisen

– Stort alvor og mye moro
– Derifra (åpningen) og til teppefall sprudler ensemblet.
– Men under all moroa og i latteren ligger et dypt alvor om hva som kan skje om folk ikke lenger finner seg i en uholdbar livssituasjon. Instruktør Rasmussen har også lykkes i å ta vare på det.
Trønderbladet

– Den i utgangspunktet banale fortellingen om geskjeftige husmødre som blir kollektivt “gravide” over natten med stjålet pasta under yttertøyet, står støtt som en av tidenes fulltreffere ved Trøndelag Teater.
– …en farse spedd med buskis og revy, forsøksvis krydret med tidsriktige tilsetninger og en eim av Berluconi.
VG

– …komedie på høgt nivå, godt spela og særs underhaldande
– Dei fem på scena greier det kunststykket det er å gjere det utrulege truverdig. Dei spelar på høggir og i særs store bokstavar.
Klassekampen