Skjønnhetsdronninga

av Martin McDonagh

Spilles i Teaterkjelleren

25.10.97 - 2.3.98

Priser

 • Ordinær

  130,-

 • Honnør

  70,-

 • Barn /
  student

  70,-

 • Grupper
  Over 10

  105,-

Er du en av dem som likte deg best på gamle Teaterloftet? Nå har scenen fått en verdig arvtager – noen trapper ned i det nye teaterkompleksets undergrunn. Og først ute i Teaterkjelleren er en bisarr, beksvart tragikomedie av den unge irske kometen Martin McDonagh.

Skjønnhetsdronninga heter Maureen, er ugift og bor sammen med mora Mag utenfor allfarvei på landsbygda i Irland. Det er dårlig med underholdning og ledige mannfolk, så forlystelsene i stua må de sørge for selv. Maureen terroriserer mora elegant og umerkelig infamt. Trakasseringen er gjensidig – isolert som de lever, har de øvd seg på dette groteske spillet i årevis. Og gamle Mag har sine utspekulerte metoder å ta igjen.

Egentlig er de skuls…

Helt til Pato kommer inn i Maureens liv – med mulighet for et reddende ekteskap, hvem vet? Da ville Mag ligge nokså tynt an, skulle vi tro. Det tror hun også, og spiller datteren et utilgivelig puss. Den lavmelte stillingskrigen de har moret seg med, blir blodig alvor. Og elegansen viker plassen for bruk av grovere kaliber.

Idar Lind har gitt stykket trøndersk språkdrakt.

MEDVIRKENDE

Musiker Rasmus Rohde

Regi Yngve Sundvor
Oversatt av Idar Lind