Suffløren

av Andreas T. Olsson

Spilles Gamle Scene

21.2.15 - 26.3.15

Varighet

1 time 15 minutter. Spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  200,-

 • Honnør

  175,-

 • Barn /
  student

  150,-

 • Grupper
  Over 10

  175,-

Hvordan kan man bli hørt når man er så vant til bare å hviske?

En sufflør er skuespillernes sikkerhetsnett, men i nedskjæringens navn er det kanskje akkurat dette nettet som må bort. Hva skjer når man ikke lenger trengs? Og når så du sist en jobbannonse hvor man søkte etter sufflør? 

Du har kanskje sett suffløren på teatret, der han sitter og følger oppmerksomt med på skuespillerne, klar til å redde dem hvis de skulle glemme replikkene? Eller kanskje har du ikke lagt merke til ham? En sufflør er nemlig best når han merkes minst mulig. Suffløren kan alt om teater, med livet er det derimot vanskeligere. Livet har ikke noe manus – det er heller ingen regi. Lyssettingen er dårlig og kostymene likeså.

Suffløren er en kjærlighetsfull hyllest til teatret – sett fra siden. Den har gått sin seiersgang på Dramaten i Stockholm etter at skuespiller Andreas T. Olsson skrev forestillingen som en del av sin avgang ved Teaterhögskolan i Stockholm. Vi er stolte av å presentere norgespremieren på denne feiringen av teatret, kunsten og suffløren.

MEDVIRKENDE

Regi Line Fougner Christensen
Lysdesign Tommy Geving
Oversatt av Trond-Ove Skrødal

PRESSEOMTALER

Terningkast-5G web– Når én skuespiller skal fylle scenen og underholde publikum alene over lengre tid, og det i tillegg gjøres godt, kan det oppstå en unik forbindelse mellom skuespiller og publikum. Det gjorde det på Trøndelag Teater i helga, da Trond-Ove Skrødal vendte tilbake  i rollen som suffløren etter et års permisjon
– “Suffløren” evner å være underholdende, meningsfull, smal og bred på samme tid
– stykket har en friskhet og aktualitet ved seg
Eline Bjerkan
Adresseavisen

– ei lun og varm framsyning, ein hyllest til ein liten mann og ei unnseleg yrkesgruppe. Og ei lita konfekteske for den som er glad i teater
– Framsyninga har ein sjeldan god og poengtert finale
Amund Grimstad
Klassekampen