Besøk av gammel dame

av Friedrich Dürrenmatt

Spilles Hovedscenen

8.2.14 - 15.3.14

Varighet

2 timer 30 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 190,- Grupper over 10: 250,-

«Verden er en bensinstasjon hvor røyking ikke er forbudt.»

Friedrich Dürrenmatt

Verdens rikeste dame, Claire Zachaniassen (Marianne Meløy) vender tilbake til hjembyen sin, Güllen. Det er kanskje like mye snakk om en hjemsøking. Med seg har hun et kobbel av tjenere, evnukker, gangstere, menn og eks-menn. En sort panter og en likkiste har hun også med, bare sånn i tilfellet.

Hva fører verdens rikeste dame med dette merkelige reisefølget til verdens styggeste og fattigste by? Er det snakk om et svik? Nevnte noen hevn? Finnes det vitner?

Til og med togene dundrer forbi Güllen uten å stoppe, og lar byen ligge igjen i bakevja på alle måter. På tross av håpløsheten som preger byen tror befolkningen sterkt på en dags ærlig arbeid og litt korsang i ny og ne. Enn så lenge.

Dette er svart komedie på sitt ypperste. Alt blir drevet frem til det verst tenke-lige vendepunktet. Her er det hverken plass for hverdagsrealisme eller intim psykologi. Kun hysterisk humor og et snev av samfunnskritikk, og det er kanskje derfor Besøk av gammel dame er et av de mest spilte stykkene i Europa.

Trøndelag Teater er kjent for sine dyktige komikere og musikalske skuespillere, og i denne klassikeren kan de virkelig boltre seg.