Misantropen

av Molière

Spilles Hovedscenen

Vises fra 29. april

Priser

 • Ordinær

  410,-

 • Honnør

  250,-

 • Barn /
  student

  250,-

 • Grupper
  Over 10

  390,-

BILLETTER

Utsolgt

En barokk flørt

Hva ville livet vært uten løgn? Og hva skjer med den som krever sannhet i alle situasjoner?

Misantropen, eller menneskefienden, er en overdådig komedie som tar oss med til festens indre sirkler. Alceste søker kompromissløst sannheten, og har kun forakt til overs for dem som ikke sier sin ærlige mening. Han er forelsket i sin rake motsetning, den attraktive og unge Célimène. Hennes mål er tvert om å skaffe seg så mange elskere som mulig, med intrigespill og lettsindig løgn.

Molière regnes som en av Frankrikes største komediediktere, kjent for sin posisjon ved Solkongens slott i Versailles på 1600-tallet. I fjor feiret vi hans 400-årsjubileum med Don Juan. Nå fortsetter festen med et av hans mer gåtefulle verk. Molière spilte selv Alceste første gang stykket ble satt opp. Satiren ligger kanskje tett på hans egne erfaringer som kunstner ved hoffet.

Johannes Holmen Dahl har siden debuten ved Trøndelag Teater i 2015 regissert flere stykker både her og ved andre store teatre. Han er kjent for å jobbe tett med skuespillere og tekst. Denne gangen står André Bjerkes oversettelse sentralt, med en elegant og humoristisk gjendikting av klassikeren.

Med på laget er scenograf Nia Damerell og lysdesigner Eivind Myren. Trioen er kjent for blant annet Lang dags ferd mot natt (2019) og Glassmenasjeriet (2017) som Johannes Holmen Dahl ble tildelt Hedda- og Kritikerprisen for. Komponist er Alf Lund Godbolt, sist kjent for musikken til forestillingen De ti bud. Musiker Peder Varkøy er blant aktørene på scenen.

Misantropen er en komedie som retter blikket mot våre egne synder.