Misantropen

av Molière

Spilles Hovedscenen

29.4.23 - 6.6.23

Varighet

1 time 45 minutter. Forestillingen spilles uten pause.

Priser

 • Ordinær

  410,-

 • Honnør

  350,-

 • Barn /
  student

  250,-

 • Grupper
  Over 10

  390,-

 • Teaterkort
  Ung- medlem

  130,-

Jakten på sannhet og kjærlighet

Teaterelskere! Vi møter våren med en verdensberømt komedie. Fra og med 29. april setter vi opp Molières, Misantropen, på Hovedscenen, sammen med Johannes Holmen Dahl, regissøren bak den nasjonale teatersensasjonen Tid for glede.

En barokk flørt
Bli med til overklassens Paris. I en verden som bobler av sladder, intriger og smiskende ja-mennesker, setter vår mann, Alceste, sannhet og ærlighet over alt. Paradoksalt nok er han hodestups forelsket i Célimène, en upålitelig hjerteknuser som gjerne lyver for å få det som hun vil. Hva skal Alceste gjøre? Være tro mot egne sannhetsprinsipper, eller hengi seg til de rådende sosiale konvensjonene? 

Oversatt av André Bjerke
Scenen er ryddet for en av verdens mest underholdende komedier. Fråts i overdådige pudderparykker, herlige karakterer, fabelaktige skuespillere og brilliant dialog oversatt av André Bjerke. Det hele er satt inn i en mektig, men minimalistisk scenografi, signert Nia Damerell. 

Bak fasaden truer alvoret
Bak enhver god komedie finnes et større alvor. Selv om Molière vant verdens gunst med Misantropen allerede i 1666, er spørsmålene han tar opp like relevante i dag. Hvor ærlig kan man være i en verden som setter kunstig høflighet høyere enn sannhet? Hvor kalkulert kan man tillate seg å være i vennskap, bekjentskap, i kjærlighet og i politikk? I en tid hvor konspirasjonsteorier og virkelighetsforfalskning har gode kår er det kanskje viktigere enn noensinne å rette søkelyset på løgn som våpen. 

Det kunstneriske laget
Johannes Holmen Dahl er kjent for å jobbe tett med skuespillere og tekst. Med seg har han scenograf Nia Damerell og lysdesigner Eivind Myren. Trioen er kjent for blant annet Lang dags ferd mot natt (2019) og Glassmenasjeriet (2017) som Johannes Holmen Dahl ble tildelt Hedda- og Kritikerprisen for. Komponist er Alf Lund Godbolt, sist kjent for musikken til forestillingen De ti bud. Musiker Peder Varkøy er blant aktørene på scenen.

Det benyttes scenerøyk i forestillingen.

PRODUKSJONSLAGET

VIDEO