Ny premieredato for “Byen” av Martin Crimp på Trøndelag Teater

På grunn av sykdom ble premieren på Byen utsatt. Ny premieredato er fredag 8. mars kl 19.30 på Studioscenen. 

Byen – Når uroen presser seg inn i møblerte hjem   

For første gang skal Trøndelag Teater vise et stykke av britiske Martin Crimp, en av vår tids mest interessante dramatikere. Kammerspillet, Byen, ble skrevet i kjølvannet av finanskrisen og invasjonen av Irak i 2008, og fanger i ubehagelig grad opp følelsen av dagens virkelighet.  

I Byen møter vi et velsituert par, som likevel kjenner på en tomhet. De sliter med å snakke sammen. Det gjør dem dårlig rustet når krisen rammer. Han mister jobben, mens hun setter i gang et kunstnerisk prosjekt som gjør henne stadig mer oppslukt. Når en merkelig, søvnløs nabo banker på døra får vi glimt av en ubehagelig virkelighet som trenger seg på, som egger til konflikt og som gjør noe med måten vi ser hverandre på. Finnes det lenger rom for å akseptere det feilbarlige, i oss selv og i andre?  

Det er Sigurd Ziegler, sist kjent for iscenesettelsen av Jon Fosses Nokon kjem til å kome som har regi. Selv sier han følgende om stykket:   

– Det som traff meg er hvordan teksten klarer å mane fram ubehaget fra økonomiske uro og krig som presser seg på og forplanter seg i den trygge tilværelsen de fleste av oss lever i.  

Sammen med scenograf Katrin Bombe og lysdesigner Eivind Myren har trekløveret løftet Studioscenen inn i en tegneserielignende bysfære.   

  

Om skuespillerne  

Tre av våre faste skuespillere er endelig kommet hjem. Ta vel imot Øyvind Brandtzæg, Ragne Grande og Mira Dyrnes Askelund. Det blir også et gjensyn med Kristine Sølvberg Hagen.   

Om Martin Crimp   
Martin Crimp har blitt knyttet til den konfronterende «in yer face»-generasjonen i britisk teater, men tonen hans er gjerne mer subtil, med slektskap vel så mye til dramatikere som Harold Pinter og Samuel Beckett. I arbeidet hans fremstilles det moderne samfunnet ofte som et sted for sosialt og moralsk forfall, preget av undertrykt vold og kollektiv ensomhet.  

Intervjuavtaler og anmelderbilletter meldes til: sissel.gronlie@trondelag-teater.no

Byen   
av Martin Crimp  
Oversatt av Torfinn Nag   

Regi: Sigurd Ziegler   
Scenografi og kostymer: Katrin Bombe   
Lysdesign: Eivind Myren   
Dramaturg: Kristoffer Spender   

 Medvirkende: Mira Dyrnes Askelund, Øyvind Brandtzæg, Ragne Grande og Kristine Sølvberg Hagen   

 Les mer om Byen her: https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/byen 

Foto: https://www.trondelag-teater.no/presse/pressefoto
Fotograf: Vegard Eggen  

Forestillingen varer i ca 1 time og 45 minutter og spilles uten pause  

Premiere på Studioscenen 8. mars kl. 19.30