Lilleskogen

av Jesper Halle

Spilles på Studioscenen

20.1.04 - 1.3.04

Priser

Ordinær: 175,- Honnør: 125,- Barn / student: 110,- Grupper over 10: 150,-

Det var noe med Julie Nilsen. Ikke bare vortene. Hvor hadde hun fått det fine armbåndet fra? Og alt godteriet? Og badingen og de våte klærne, enda det var så kaldt? Hun gråt visst hele natten. Fordi dukken hennes var ødelagt? Knotten og Jonas fikk heller ikke sove. Visste de noe som var hemmelig? Det var kanskje dumt at de fant hullet i gjerdet til Lilleskogen. Dumt at de ikke hørte på de voksne. De sa det ikke var lov å leke der. Det var den dagen Gagarin fløy over himmelen.

Lilleskogen er en poetisk, og grusom historie om barndom. Og definitivt for et relativt “modent” publikum.

Fra uskyldig idyll med lek og vennskap og småkrangel utvikler den seg til skrudd uhygge. Noe forferdelig har skjedd i Lilleskogen. Noe så fryktelig at Julie flyttet til Afrika, i alle fall forsvant hun. Likevel er Julie mer tilstede enn før hun ble borte. Ingenting er som det var. Og skal heller aldri bli det. Bare brokker av denne barndomstiden vil bli husket …

Dette er en særegen thriller. David Lynch og Twin Peaks lurer like bak hjørnet. Vi bare nevner det.

Jesper Halle var i 2000 en av vinnerne i Wilhelm Hansen Fondens skandinaviske dramatikerkonkurranse. I vinter spilles skuespillet på New Workshop Theatre, Brooklyn, Riksteatern i Sverige… men først på Trøndelag Teater.

Hele ti av teatrets yngre garde av skuespillere er med.