Lanzarote

av Michel Houellebecq

Spilles på Studioscenen

Vises fra 7. september

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 150,- Grupper over 10: 250.-

Syden, synden og sivilisasjonen

Det er i midten av desember 1999. Den desillusjonerte og navnløse hovedpersonen i Lanzarote innser at inngangen til et nytt årtusen kommer til å bli fullstendig mislykket.

På impuls går han inn på et reisebyrå. Noen uker senere befinner han seg på Lanzarote.

Verken nordmenn, briter eller andre turister blir skånet for hovedpersonens sarkastiske betraktninger i denne historien, som også involverer en deprimert, belgisk politimann, en mystisk sekt og to tyske lesbiske. Som i andre av Michel Houellebecq romaner, er det overordnede temaet eksistensiell lammelse og fremmedgjorthet.

Det er som om forfatteren er overbevist om at mennesket vil utslette seg selv, lenge før naturen klarer å gjøre det. Denne misantropien kombineres likevel med en oppdrift: Houellebecq vil forstå de levende, noe som innebærer å granske dem.

Houellebecq har i en årrekke vært en kontroversiell forfatter i hjemlandet Frankrike, der han med humor, provokasjoner og nådeløse betraktninger har satt både islam, moderne dobbeltmoral og 68-generasjonen under lupen.

Regissør Ole Johan Skjelbred har tidligere markert seg på Trøndelag Teater med forestillinger som Moby Dick, Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet og Lyset skal bare skinne på meg og mine ønsker.

Vi lover sydenstemning på Studioscenen!