Don Juan

etter Jean-Baptiste Poqulin de Molière med flere

Spilles Studioscenen

8.10.22 - 17.12.22

Varighet

Ca. 1 time 40 min. Forestillingen spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  340,-

 • Honnør

  290,-

 • Barn /
  student

  170,-

 • Grupper
  Over 10

  300,-

Begjæret løper løpsk 

Målet er å skape «en mørk, deilig, overskridende og vond fantasi, med sex, begjær, erotikk og forførelse. Dét og religion fører oss som regel rett utfor stupet.»
Ole Johan Skjelbred

«Det er deilig å se en vakker ung kvinne gi etter, skritt for skritt, og nedkjempe hennes blyge motstand med heftige sukk og tårer, overvinne skruplene hennes og få henne dit jeg vil.»

Dette er en av den europeiske kulturs store skikkelser, og myten om den adelige forføreren fortsetter å pirre. Historien om Don Juan er mye brukt i kunsten, fra Tirso de Molinas versjon i 1630, via Molières komedie Don Juan i 1665 til Mozarts opera i 1787. Dessuten gir utallige varianter de siste århundrene, i litteratur og film, mye å spille på. 

Don Juan er en fyr som uten anger legger ned stadig nye kvinner. Han er beundret og forbannet, og dyrker livets grunnleggende og iboende kraft, å ville forføre og bli forført. Han dreper, fornekter gud, og blir fordømt. Outsideren Don Juan kan sees som en brytningsfigur og en moderne antihelt. Materialet gir oss anledning til et dypdykk i eksistensielle tema og den pågående jakten på en kjerne. 

Regien er ved Ole Johan Skjelbred, for et trøndersk publikum kjent for oppsetninger som Bjertnæs, Lygre (2021), Lanzarote (2019) og Moby Dick (2014). Han går til materialet med nysgjerrig uærbødighet. Ane Ledang Aasheim skal lage kostymer, mens Skjelbred/Aasheim sammen har ansvar for scenografien. 

I litteraturhistorien fremstilles Molière som Frankrikes største komediedikter, som Solkongens yndling, men også hatet og omstridt for sin kamp mot hykleriet. I år er det 400 år siden hans fødsel, og Trøndelag Teater vil feire ved å invitere til en modig og sjenerøs forestilling på Studioscenen. 

PRODUKSJONSLAGET

PRESSEOMTALER

– På Trøndelag Teater ikles hykleriet og maktmisbruket. en mørk, morsom og interessant drakt

Karen Frøsland Nystøyl

NRK

– Ole Johan Skjelbred er ingen “middle of the road”-regissør. Han har skapt sin egen sjanger
– Det er mye moro, mye merksnodig, mye elegant

Ole Jacob Hoel

Adresseavisen

– Forestillingens styrke ligger i skuespillernes prestasjoner, og da særlig Saberniak som Don Juan. Han får hovedpersonen til å fremstå slesk på et underlig sjarmerende vis og har en egen karisma på scenen

Eline Bjerkan

scenekunst.no

VIDEO