Uår av Terje Vigen av Lisa Lie/PONR på Trøndelag Teater

Torsdag 14. desember kl 19.00 er det klart for årets siste urpremiere på Trøndelag Teater og for Uår av Terje Vigen av Lisa Lie/PONR på Studioscenen. Lisa Lie er kjent for å skape selvstendige universer, med helt egne spilleregler og bruker gjerne referanser fra det virkelige liv, eventyr og den klassiske kulturarven i sine fortellinger. I Uår av Terje Vigen konfronteres vi med håndteringen av sult, sykdom og naturkatastrofer og for å sitere Lisa Lie selv « forestillingen er som et innbilt matprogram fra en grotte på den ytterste Nøgne Ø, på kanten av en verden som kanskje har gått under og rommer alle tiders uår».

Pressen er velkommen! Intervjuavtaler, pressebesøk og anmelderbilletter meldes til sissel.gronlie@trondelag-teater.no

Om stykket

Henrik Ibsens episke dikt Terje Vigen (1861) er kjær folkelesning. Historien er lagt til Napoleonskrigene, da det er kornblokade og hungersnød i landet. Diktet skildrer hvordan Terje Vigen  ror til Danmark for å få tak i mat til familien, samt de tragediene han møter på veien. Når regissør Lisa Lie benytter Terje Vigen som utgangspunkt for sin iscenesettelse Uår av Terje Vigen kan man forvente et selvstendig kunstnerisk verk, der menneskets forfall og kamp for å overleve skildres i et grenseløst univers – på randen til den totale undergang. Les mer om forestillingen her: http://trondelag-teater.no/forestillinger/uar-av-terje-vigen/

Om Lisa Lie

Lisa Lie er kjent for å skape selvstendige universer, med helt egne spilleregler. Referansene til det virkelige liv, eventyr og den klassiske kulturarven sammenblandes med en særlig ekspressiv form og en god dose humor. Lisa Lie/PONR vant Heddaprisen 2015 for særlig kunstneriske innsats for sitt samlede arbeid med forestillingen Blue Motell som hadde urpremiere på Trøndelag Teater i 2013.

http://ny.lisacblie.com/

Uår av Terje Vigen av Lisa Lie/PONR
Regi. Lisa Lie
Scenografi og kostymer: Maja Nilsen
Lysdesign: Steffen Telstad
Komponist: Øyvind Mæland
Dramaturg: Elin Amundsen Grinaker
Medvirkende: Martin Lervik, Kenneth Homstad og Lisa Lie

Forestillingen varer i ca 1 time 30 minutter uten pause.

Pressefoto: http://trondelag-teater.no/pressefoto/
Fotograf: Vigdis Haugtrø

Uår av Terje Vigen er et samarbeidsprosjekt med Nordland Teater.