Trøndelag Teaters repertoar for 2019

Påtroppende teatersjef Elisabeth Egseth Hansen har i dag lansert Trøndelag Teaters program for 2019. Nyskrevet musikal, en rekke nye dramatiseringer av litterære verker og teaterklassikere i nye sceniske tolkninger er noe av det Hansen starter sin fireårige teatersjefsperiode med.

Noen av nyhetene:

Etter flere kunstneriske vellykkede samarbeid blir Johannes Holmen Dahl teatrets nye husregissør og starter sitt arbeid med en ny versjon av Lang dags ferd mot natt av Eugene O’Neill. Premiere på Hovedscenen i mars.

Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset skal regisseres av Kjersti Horn og nyansatt skuespiller Ingrid Giæver skal spille Kristin. Ny dramatisering av Kjersti Horn og Kristian Lykkeslet Strømskag. Premiere på Hovedscenen i september.

Økt fokus på scenekunst for det yngre publikummet, med to klassikere i ny dramatisering.

Hildur Kristinsdottir, kjent for triologien Klassikere for kids, setter opp Oscar Wildes Bildet av Dorian Gray. Premiere på Studioscenen i april.

Den hemmelige hagen av den britisk-amerikanske forfatteren Frances Hodgson Burnett skal regisseres av Kjersti Haugen. Forestillingen handler om Mary som blir foreldreløs og  flytter til en ukjent onkel i England. Historien beskriver et barns opplevelse av natur og en hemmelig voksende hage.  Premiere på Gamle Scene i oktober.

Jonas Corell Petersen setter opp Det latterlige mørke av Wolfram Lotz, en historie inspirert av Joseph Conrads Heart of Darkness og film-klassikeren Apocalypse now.

 

Spørsmål og intervjuavtaler meldes til sissel.gronlie@trondelag-teater.no 

Hele 2019-listen finner du her: https://www.trondelag-teater.no/wp-content/uploads/2018/11/Repertoaret-2019.pdf