Ibsens “Kongsemnene” i regi av Yury Butusov på Trøndelag

Det skapes med knivskarp presisjon. Sterke tablåer settes nøye sammen til en teaterforestilling du aldri har sett maken til. Lederne for det hele er regissør Yury Butusov og scenograf og kostymedesigner Aleksandr Shishkin-Hokusai. Men hva har Henrik Ibsen, Mari Boine, Ole Paus, to russere, Charlie Chaplin og The Beatles til felles? Kongsemnene!

Fredag 2. februar kl. 18.00 er det premiere på Kongsemnene av Henrik Ibsen, på Hovedscenen. En alltid like aktuell forestilling om makt, posisjonering, politisk renkespill og kampen om trona.

Ibsens kongstanke
Året er 1228. Birkebeinerne har gjort unge, lovende Håkon Håkonsson til konge etter at hans mor, Inga, har bevist at han er en ekte kronarving. Den erfarne krigeren og politikeren, Skule jarl, innser at slaget er tapt. Det er Håkon som er Norges rettmessige kronprins – og nå er det bevist, gjennom blodsbånd og Guds velsignelse.  

Men den slu biskop Nikolas vil det annerledes. Han hvisker til Skule at det fortsatt finnes håp, i form av et brev som kan snu historiens gang. Skule øyner igjen muligheten for å bli konge. Men hvordan vinne over Håkon, en mann som folket elsker? Et psykologisk maktspill er i gang.

Kongsemnene
av Henrik Ibsen

Regi: Yury Butusov
Scenografi og kostymer: Aleksandr Shishkin-Hokusai
Lysdesign: Eivind Myren
Lyddesign: Anders Schille
Dramaturg: Mina Stokke

Medvirkende: Hans Petter Nilsen (Skule jarl), Arturo Scotti (Håkon Håkonsson), Thomas Jensen Takyi (Biskop Nikolas), Madeleine Brandtzæg Nilsen, Synnøve Fossum Eriksen, Fabian Heidelberg Lunde, Ingunn Beate Strige Øyen, Per Bogstad Gulliksen, Emma Caroline Deichmann, Emil Olafsson, Isak Holmen Sørensen og Snorre Ryen Tøndel.

Premiere på Hovedscenen fredag 2. februar kl. 18.00

Varighet: trolig fire timer inklusive to x 20 minutters pauser, men her kan det komme endringer. 

Intervjuavtaler og anmelderbilletter meldes til sissel.gronlie@trondelag-teater.no

Pressefoto: https://www.trondelag-teater.no/presse/pressefoto (Fotodag er 29. januar).

Fotograf: Vegard Eggen/Trøndelag Teater