Duc Mai-The

Duc Mai-The

Født 4. januar 1968


Utdanning ved Teaterhøgskolen, KHiO (1989-1992)

Freelanceskuespiller fra Oslo som også driver Gut og kar produksjon.

Duc har jobbet ved mange av landets scener. Roller inkluderer: Levin i Anna Karenina (Riksteatret), Pozzo i Mens vi ventar på Godot – en rolle han ble Hedda-nominert for i kategorien beste mannlige medspiller (Riksteatret/Det Norske Teatret). Jesus i Over alt, pasjonsspill i Stavanger domkirke (Rogaland Teater), Paul Sheldon i Misery (Hålogaland Teater), Ahmed i Inntrengerne og Assessor Brack i Hedda Gabler (Teater Innlandet) og Vakten i Snåsamannen sang (Teater Ibsen/Nord-Trøndelag Teater/Riksteatret).

Han har også produsert Køntrilåvv (Det Norske Teatret) og skrevet, produsert og satt opp Ingen tid for stolte skuter (Litteraturhuset i Oslo).

Fra 1992 til 2001 var han ansatt ved Oslo Nye Teater og medvirket i en rekke forestillinger der. I utvalg: Tater, Beatles, Macbeth, Guttene ved siden av, Brødrene Karamasov, Fedre og sønner, Hamlet, Breaking the Waves og Fruen fra det indiske hav.

For NRK har han medvirket i blant annet Liv, Flåttum gård, Brigaden, Kodenavn Hunter og Øyenvitne.

Han debuterte på Trøndelag Teater i vår dramatisering av Simon Strangers roman Leksikon om lys og mørke som har nye forestillinger i januar.

Har medvirket i: