Ordet

av Kaj Munk

Spilles Studioscenen

6.11.02 - 23.11.02

Priser

 • Ordinær

  190,-

 • Honnør

  140,-

 • Barn /
  student

  140,-

 • Grupper
  Over 10

  165,-

Ordet er et skuespill om miraklet. Det handlar om tro. Kan et moderne menneske tro på mirakler? Kan troen i det hele tatt eksistere uten miraklet?

I et lite samfunn på landsbygda støter livssyn mot hverandre: lavkristelig pietisme, vanestyrt statskirkekristendom, grundtvigianisme og ateistisk vitenskapstro. Gamle-Borgen er storbonde, høvding og patriark. Han styrer familien sin slik han alltid har gjort. I hele sitt liv har han vedkjent seg en glad og levende kristendom i Grundtvigs ånd. Men i steden for liv, ser Borgen at det dør rundt ham. Eldstesønnen klarer ikke en gang å dele farens tro. Den mellomste sønnen er blitt sinnsyk – han tror han er Kristus, og den yngste sønnen vil gifte seg med datter til erkefienden, den pietistiske Peter Skreddar. Bare svigerdatteren hans, Inger, makter å skape liv omkring seg. Hun er den eneste som makter å lokke smilet frem i den gamle grinebiteren, og hun setter barn til verden. Men så blir hun syk, hun blir dødssyk. Hva kan redde livet hennes? Et barn og et mirakel …

Ordet er Teatret Vårt sin jubileumsforestilling. Det er første gang regionteatret spiller et stykke som har vært satt opp tidligere. Ordet fra 1973 er blitt en legende. Det er derfor naturlig at det er nettopp dette stykket som markerer trettårs jubileet til Teatret Vårt. I 1973 ble Johannes spilt av Ola B. Johannessen. Nå er han tilbake som Gamle-Borgen, rollen som Per Gjersøe hadde den gang.

Forestillingen er et samarbeid med Teatret Vårt i Molde

MEDVIRKENDE

Ola B. Johannessen
Ine Jansen
Bjarte Hjelmeland
Randolf Walderhaug
Thorir Sæmundsson
Siren Jørgensen
Are J. Rødsand
Gøril Haukebø
Vivi Sunde

Regi Christoffer Berdal
Scenografi Marianne Nilsson