Litteratursamtale

med Sidsel Wold og Geir Svardal om "Det åttende livet (til Brilka)"

Spilles i Teatergata

6.10.23 - 6.10.23

Varighet

45 minutter

Priser

 • Ordinær

  100,-

 • Honnør

  100,-

 • Barn /
  student

  100,-

 • Grupper
  Over 10

  100,-

Velkommen til en litteratursamtale med Sidsel Wold og Geir Svardal om romanen Det åttende livet (til Brilka) 

Samtalen er en opptakt til Gleditschkonferansen som finner sted på Gamle Scene 7. oktober. Temaet for konferansen i år er «Kunst i krig og konflikt», tematikk som også er gjennomgående i Nino Haratischwilis bestselgerroman.  

Sidsel Wold studerte historie, russisk og statsvitenskap ved Universitetet i Oslo fra 1981–1987 og 1988 og ble siden utdannet journalist ved Norsk Journalisthøgskole. Hun har jobbet som journalist for Morgenbladet og har lang erfaring som NRKs utenrikskorrespondent i Midtøsten. Hun har også undervist i utenriksjournalistikk og om arbeid i konfliktområder ved Oslo Met og har utgitt en rekke bøker. I dag jobber hun som journalist i NRKs nyhetsdivisjon. Etter mange opphold i blant annet Sovjetunionen, Georgia og Armenia kjenner hun regionens politiske og kulturelle historie godt. Som utenrikskorrespondent har hun sett hvor fort et land kan snu fra demokrati til diktatur og hva som skjer med kunstneriske prosesser, kunstverk og kunstinstitusjoner i konfliktfylte politiske kontekster.  

Samtalepartner Geir Svardal er journalist og tidligere utenrikskorrespondent for Adresseavisen, tidligere journalist for Dagbladet og sakprosaforfatter av blant annet Ingen skal få se at jeg gråter. Historien om Cissi Klein og deportasjonen til Auschwitz i 2022. 

Billettene til Litteratursamtalen gjelder kun samtalen, ikke konferansen for øvrig. Hvis du vil vite mer om Gleditschkonferansen finner du mer info og billetter her.