Lilli Valentin

av Willy Russell

Spilles Gamle Scene

6.4.05 - 11.6.05

Varighet

2 timer inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  235,-

 • Honnør

  170,-

 • Barn /
  student

  145,-

 • Grupper
  Over 10

  200,-

“Life begins at forty”! Jamen sa vi smør! Vi vil heller ha tilbake det tidligere livet. Alle vennene. Alle drømmene. Håpet. Kjærligheten. Alt er dødt og begravet sånn cirka i Jura-tiden. Apropos, hadde vi nær sagt, – men seksuallivet led samme skjebne. Bare avfallet av det er igjen: Svette, klamme lakner. En sjelden gang iblant, heldigvis. Bikinisesongen er også avgjort forbi for all tid. Det har barnefødslene sørget for. Avkommet har forlatt redet. Egoistiske, utakknemlige kryp. En umælende ektemann er heller ikke noe å flagge for. Det måtte være på halv stang. Han er fantasiløs når det gjelder det meste. Han, Johan, tror Klitoris er et bilmerke.

Det er Lilli Valentin vi snakker om. Hun har havnet i en blindgate. Den slutter ved kjøkkenveggen. Lilli har bokstavelig talt nådd tilværelsens middagshøyde. Hun koker mat, vasker opp, koker mat, vasker opp igjen. Livet er en runddans på kopptuer og kjøttkaker m/brun saus (hver bidige torsdag!). Rosene visnet i Jura-tiden. Hun er drittlei de stusselige dagene. Er det rart hun snakker til veggen? Til vinflaska? Til kjøkkenbenken. Til potetskrelleren? Til seg selv og til hva som helst. Hvem som helst heter Anne, en venninne som skilte seg fra mannen da han forelsket seg i postbudet.

Hun har stilt seg i feministene rekker. Nå vil hun ta Lilli med til Hellas, der oliven og vindruer vokser under evig sol. En forlokkende sjanse for Lilli, som aldri har flydd i noe annet enn trapper! Har hun selvtillit nok til å bryte ut av mønstret og kjøkkenet hun er fanget i? Vil Johan krepere av gremmelse og skam eller dø av sult? For slikt gjør ikke halvgamle kvinnfolk…

Om Lilli ikke kommer seg til Hellas, har hennes alter ego reist verden rundt med stor suksess. Det er en fantastisk tekst, spesielt for en komedienne av Hildegunn Eggens kaliber. Den er vittig og frekk, uten å være støtende.Teatret stiller lattergaranti for både det svake og det sterke kjønn.For x og y-kromosonene skiller ikke mellom en Lilli eller en Johan. Begge angripes med samme styrke når 40-årskrisen roter, mer eller mindre kraftig, til livene våre.

MEDVIRKENDE

Regi Otto Homlung
Scenografi Per Kristian Solbakken
Oversatt av Arthur Arntzen / Arvid Hansen
Trøndersk bearbeidelse Hildegunn Eggen / Otto Homlung

PRESSEOMTALER

«En sprudlende Hildegunn Eggen slår ut i full blomst i rollen som Lilli Valentin»
«Møtet med Hildegunn Eggen i rollen som Lilli Valentin vil bli husket lenge»
Adresseavisen

«Den burleske humoren er på plass. Den bitende selvironien er befriende til stede.»
«Men best av alt: hennes Lilli er god underholdning som gir atskillig mer å tygge på enn en lettglemt gapskratt»
VG

«Hildegunn hadde full kontroll. Både over handlingen og publikum. Hun ga dem en kveld de sent vil glemme»
«En brilliant Hildegunn Eggen i hoverollen»
Trønder-Avisa

«Lilli Valentin er en varm historie som treffer oss rett i hjertet»
Innherreds Folkeblad/Verdalingen

VIDEO