Eksotisk dans

av Anna Renolen

Spilles Studioscenen

25.3.23 - 12.5.23

Varighet

Ca. 1 time 30 minutter. Forestillingen spilles uten pause.

Priser

 • Ordinær

  340,-

 • Honnør

  290,-

 • Barn /
  student

  170,-

 • Grupper
  Over 10

  300,-

Et destruktivt mor-datter-forhold, en betent tå og manisk fuglekikkeri. Fersk dramatikk skrevet av Anna Renolen og iscenesatt av scenekunstduoen Kristinsdottir/Willyson.

Teksten Eksotisk dans ble påbegynt ved Trøndelag Teater og Kjernehusets Unge dramatikere i 2016. Som 19-åring sendte Renolen teksten til Norsk dramatikkfestival, der regissør Hildur Kristinsdottir var juryleder og nappet den ut av bunken. Hun så spiren til et absurd, komisk og foruroligende univers, upolert og rått.

Hovedpersonen er en ung jente som drømmer om å bli eksotisk danser i Syden. Moren synes det er en dårlig idé, og er mer opptatt av å redde de eksotiske trekkfuglene i hagen fra truende kråker. En ung renovasjonsarbeider bryter tosomheten. Vil han ta henne med seg til Syden i søppelbilen sin? En dag jenta øver seg på å danse ute på plattingen får hun flis i tåa. Den blir betent, og betennelsen sprer seg.

Kristinsdottir har tidligere hatt regi ved Trøndelag Teater på forestillinger som Bildet av Dorian Gray (2019) og Frk. Frankenstein (2021), og står også bak den kritikerroste serien Klassikere for kids, hvor klassiskere som Faust og Forbrytelse og straff ble presentert for et ungt publikum. Nå vender hun tilbake med sitt kompani Kristinsdottir/Willyson.  Kompaniet har markert seg i det norske teaterlandskapet som en duo med sterke virkemidler og et fysisk visuelt formspråk. De er kjent for å lage uforutsigbare forestillinger, med store doser sårbarhet og humor. Trøndelag Teater ønsker velkommen til et spennende og vitalt samarbeid, om en tekst som er dyrket frem lokalt og med en ung kvinne i hovedrollen.


Eksotisk dans er en samproduksjon mellom Trøndelag Teater og Kristinsdottir/Willyson.

Kristinsdottir/Willyson er støttet av Norsk kulturråd.

Vi gjør oppmerksom på at det brukes strobelys under forestillingen.

Det benyttes scenerøyk og e-sigaretter i forestillingen. 

PRODUKSJONSLAGET

PRESSEOMTALER

– ei fysisk, leiken, humoristisk, litt absurd og særs velspela framsyning med mange lag

Amund Grimstad

Klassekampen

Eksotisk dans er friskt teater på mange måter

Eline Bjerkan

scenekunst.no

VIDEO