Dømt til evig fortapelse

av og med Wenche Strømdahl og Petra Bjørkhaug

Spilles på Nidarosdomen

9.9.20 - 15.9.20

Varighet

Ca. 1 time og 30 minutter. Forestillingen spilles uten pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 150,- Grupper over 10: 250,-

«Du er fanget i Djevelens listige garn, besudlet av det verdslige og nedrige liv!»

Det var beskjeden 18 år gamle Wenche fikk da hun ville bli skuespiller. Over 40 år senere har fordømmelsen blitt til en personlig beretning om hvor mye det koster å ta egne valg.

I denne forestillingen viser skuespiller Wenche Strømdahl oss hvordan hennes livsreise artet seg, etter å ha blitt dømt til evig fortapelse av forstanderen i en norsk frikirke på starten av 70-tallet. Det skulle ta henne flere år å trosse denne fordømmelsen og kjempe seg fri fra forventningene, finne forståelse og ikke minst – forsoning.

Angrep fra autoritetspersoner kan være vonde å takle for unge mennesker i sin mest sårbare fase av livet. Det handler om hvordan ord får lov til å ta alt for stor plass – og hvordan vi må kjempe mot dem for å meisle ut vår egen vei. Hva gjør dette med troen til et menneske? Strømdahl begynte sitt liv i kristne miljøer og historien når sitt naturlige endepunkt i den storslagne kirken.

Dømt til evig fortapelse produseres i samarbeid med Nidaros domkirke og Vår Frue menighet, og fremføres i Nidarosdomen. Domkantor Petra Bjørkhaug har komponert musikk og spiller orgel til denne forestillingen. Musikken fra det mektige Steinmeyerorgelet vil gjennom forestillingen være en viktig medspiller til Strømdahls monolog. Regien står Aslak Moe for.

Samarbeidsproduksjon med Nidaros domkirke og Vår Frue menighet
Spilles i Nidarosdomen 9. – 15. september 2020

Billetter kjøpes på ticketmaster.no
eller i Trøndelag Teaters billettluke og Nidarosdomens besøkssenter