Brødrene Karamasov

etter Fjodor Dostojevskij

Spilles på Gamle Scene

15.3.17 - 26.4.17

Varighet

Ca. 3 timer inkludert pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 275,- Barn / student: 160,- Grupper over 10: 275,-

Myldrende mesterverk

Besatt av øyeblikket. Preget av kaos og motsetninger. De vil ha kjærlighet og de vil ha penger. Karakterene i Brødrene Karamasov manøvrerer i en brytningstid der destruktive idéer er i fri flyt.

Brødrene Ivan og Aljosja samt deres halvbror Dmitrij er kommet tilbake til faren, den amoralske vellystingen Fjodor Karamasov, sitt hus. Like etter blir faren funnet død. Romanen utforsker teologiske og filosofiske temaer. Personene i Brødrene Karamasov er ekstreme, og driver sine besettelser så langt at de nærmest blir til det motsatte. Kjærlighet nærmer seg hat og hat nærmer seg kjærlighet.

– Dette med fremveksten av farlige idéer i en brytningstid oppleves ubehagelig relevant for tiden, sier regissør Ole Johan Skjelbred om tematikken i Dostojevskijs aller siste verk fra 1880. Skjelbred er kjent for sitt særegne og stilistiske scene-språk, og i 2015 ble han Hedda-nominert for oppsetningen av Moby Dick på Trøndelag Teater. Når Skjelbreds tankegods og visuelle grep nå kombineres med en av litteraturens store mesterverk, så er det duket for en pirrende og frisk forestilling.

– Det gir en stor frihet å ha et så stort og mangfoldig materiale å lage teater ut av. Det sier seg selv at man ikke kan ta med alt, men jeg blir veldig inspirert av romanens form, og ønsker i stor grad å følge denne. Forestillingen skal bli like myldrende, anekdotisk og full av innfall.