En liten irritasjon

av Harold Pinter

Spilles i Teaterkjelleren

25.11.11 - 6.12.11

Varighet

1 time 30 minutter. Spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  200,-

 • Honnør

  180,-

 • Barn /
  student

  150,-

 • Grupper
  Over 10

  180,-

Edward og Flora er et aldrende ektepar som lever stille og tilbaketrukket, i fullkommen velstand. Det eneste ”håret i suppen” er at en gammel, fillete uteligger har stilt seg opp like utenfor hageporten deres. Og der har han tilsynelatende tenkt å bli stående.

Fra å være en liten irritasjon, vokser etter hvert Edwards følelser for den ukjente til uante dimensjoner. Hvorfor står han bare der? Hva vil han? Hvor kommer han fra? Og hvorfor har han stilt seg opp akkurat her? Drevet av en uutholdelig og stadig voksende uro tvinger til slutt Edward Flora til å gå ut og hente den ukjente inn i huset.

En liten irritasjon er en elegant ”trusselkomedie” som først og fremst handler om frykt. Den ukjente personen som står utenfor porten til Edward og Flora er totalt underlegen dem på alle måter, likevel ser Edward ham som et monster, en stor og uberegnelig fiende, som truer hans harmoniske tilværelse. Flora på sin side, betrakter den ukjente gjennom et slør av romantisk lengsel, en prins, som har kommet for å redde henne fra det kjedelige samlivet med Edward.

En liten irritasjon spilles på teatrets mest intime scene, men drar også andre deler av teaterbygningen inn i forestillingen. Stykket er skrevet av den britiske dramatikeren Harold Pinter, som vant nobelprisen i litteratur i 2005. Pinter har skrevet en mengde teaterstykker, og han er sannsynligvis en av de mest innflytelsesrike engelskspråklige dramatikerne i etterkrigstiden. En liten irritasjon er avskjedsforestillingen til skuespiller Helga Wendelborg, som med dette takker av etter førti år ved Trøndelag Teater.

MEDVIRKENDE

Torstein Andersen

Regi Ingrid Weme Nilsen
Scenografi Monica Nestvold
Video Stein Jørgen Øien
Lysdesign Steffen Telstad
Oversettelse Ingrid Weme Nilsen