Under parykken: Maria Omarsdottir Austgulen

Under parykken: Maria Omarsdottir Austgulen

Maria Austgulen (29), gestalter for tiden Mary Lennox (10) i Den hemmelige hagen. Ikke ante hun, da hun leste boken som ung, at hun skulle gjøre nettopp det. Men fra da til nå har også andre kjente og kjære karakterer fra forskjellige barne- og ungdomsunivers gjort sitt til at hun i dag er skuespiller her på Trøndelag Teater.

Du spiller for tiden Mary Lennox i Den hemmelige hagen. En bok og en karakter mange har et forhold til fra de selv var ung. Hvilke karakterer gjorde spesielt inntrykk på deg, da du var ung?

Faktisk gjorde nettopp Mary Lennox og Den hemmelige hagen veldig stort inntrykk på meg. Andre ”idoler” var Ronja Røverdatter og Kaptein Sabeltann.

Har du en barne- og ungdomsforestilling du så eller medvirket i selv, som du kan huske spesielt godt?

Den aller første teateroppsetningen jeg var med i var Jungelboken med Skedsmo Amatørteater. Jeg hadde æren av å spille Kaa; den sleipe operasyngende slangen. Det var da jeg forelsket meg i skuespillerfaget og teatret, som medførte i en lang rekke livsvalg som har ført meg frem til at jeg nå jobber som skuespiller.

Hva er ditt aller første teaterminne?

Jeg har et vagt minne om at Karlsson i Karlsson på taket kom flyvende inn et vindu på Det Norske Teatret. Eller så kanskje det er Guten og stjerna ved samme teater.

Er du noen du er spesielt nervøs for å ha i salen?

Kjæresten min! Jeg har et sterk barnslig ønske om at han skal være stolt av meg.

Hva mener du er den viktigste egenskapen hos en skuespiller?

Å kunne stole på sin egen intuisjon, samt ha en genuin interesse og kjærlighet for andre mennesker.

Hva er det siste du gjør eller tenker før du går på scenen?

Jeg tar alltid en stemningsjekk hos føttene, for å forsikre meg at de er i kontakt med gulvet. Og, jeg tvinger meg selv til ikke å planlegge hva som skal skje i det jeg går på scenen.