Samtale om «Ways of Seeing» 19. mars

Samtale om «Ways of Seeing» 19. mars

Etter to visninger ved Trøndelag Teater 17. og 18. mars inviterer vi kunstnerne bak Ways of Seeing til en samtale med tre personer som har fulgt tiden etter forestillingen fra hvert sitt perspektiv.

Deltakere:

Sverre Knudsen forfatter og musiker
Per Ananiassen teatersjef Rosendal Teater
Martin Wåhlberg førsteamanuensis i allmenn litteraturvitenskap, NTNU
Pia Maria Roll, Sara Baban og Hanan Benammar Ways of Seeing

Samtalen ledes av Mariken Lauvstad teaterskribent, dramaturg, skuespiller og regissør

Forestillingen Ways of Seeing rettet blikket mot ytre høyredominerte krefters innflytelse på det norske samfunnet. Fortellingen om Ways of Seeing og hva den dreide seg om, ble i stor grad skapt av media og politiske aktører fra den ytre høyresiden, som ble fulgt opp av de største mediekanalene uten at de nødvendige kritiske spørsmålene ble stilt. De færreste av disse hadde sett forestillingen og visste derfor ikke hva de egentlig ytret seg om.

I fire måneder ble kompaniet bak forestillingen feilaktig utpekt som ansvarlige for alvorlige angrep på sentrale norske politikere. Ways of Seeing har blitt stående som et av flere eksempler på hvordan det kunstneriske ytringsrommet blir trangere i Europa. Hva sier dette om utviklingen i det norske samfunnet, og hvordan forholder vi oss til det frie ytringsrommet i et velfungerende demokrati?

Velkommen til en viktig samtale om kunsten og ytringsfriheten

Tid: Torsdag 19. mars kl. 16-18
Sted: Studioscenen, Trøndelag Teater
Billetter: kr 50,- Kan kjøpes her.

Seminaret er et samarbeid mellom Rosendal Teater, Turnéteatret i Trøndelag og Trøndelag Teater