Mens vi venter… Lesning av «Allis sønn»

Mens vi venter… Lesning av «Allis sønn»

Trøndelag Teater har dramatisert romanen Allis sønn av Magnhild Haalke for scenen. Den 10. september skulle forestillingen hatt premiere, men den ble rammet av streiken som pågår. Derfor har vi utsatt premieren til 3. desember. I påvente av at publikum skal få oppleve vår storslåtte hovedscene-oppsetning, tilbyr skuespillerne smakebiter fra boken og fra dramatiseringen.

Torsdag 14. oktober kl. 19
Lørdag 16. oktober kl. 13
Lørdag 23. oktober kl. 13

Da Aschehoug forlag nylanserte Magnhild Haalkes debutroman fra 1935, Allis sønn, var det i et år der skoler stengte og barn ble holdt hjemme. I romanen følger vi gutten Elling vokse opp i et isolert øysamfunn på Trøndelagskysten, fra han er cirka fem til han er fjorten år. Boken fikk umiddelbart en renessanse, og kritiker Terje Eidsvåg i Adresseavisen ga den en sekser på terningen og sa dette: «Kryss i taket for en flott og betimelig nylansering av en av de beste norske debutromanene fra forrige århundre!» Aftenpostens kritiker Anne Merethe K. Prinos var ikke mindre begeistret. «Magnhild Haalkes debut fra 1935 er sjokkerende god. (…) en psykologisk sensitivitet som gjør den til et av de mest innsiktsfulle mor og barn-portrettene jeg noen gang har lest.»

Trøndelag Teater så teaterpotensialet i denne spennende historien og setter den opp på den aller største scenen i høst. Og for et teater er det alltid spennende og utfordrende å overføre en roman til scenen, såkalt adapsjon. Hvordan kan vi få formidlet handlingen fra en roman på flere hundre sider samtidig som vi beholder Haalkes kunstneriske idé? Dette og annet vil det bli anledning til å til å både stille spørsmål om og diskutere etter lesningen. 

Medvirkende: Ingrid Bergstrøm, Trond-Ove Skrødal, Emil Olafsson, Jon Lockert Rohde og Emma Deichmann
Dramaturg Per Ananiassen er vert. 

Gratis inngang, men fribillett må løses ut.