Podkast: Kunsten å dra magien inn i verden igjen

Podkast: Kunsten å dra magien inn i verden igjen

“Jeg vil dra magien inn i verden igjen.” Det sier den prisbelønte forfatteren og regissøren, Lisa Lie, i en podkast laget av og for Black Box Teater. I høytlesningen av sin egen tekst, Labyrint, trekker hun linjer fra egen barndom, minner, inntrykk og opplevelser, via kunstfilosofiske perspektiv til mennesket og kunstneren hun er i dag. Lytt og kom og se hennes nye forestilling, Svingende skygger, på Studioscenen.

Mytologi, poesi, pop-kultur og misantropisk ærlighet

Helt siden hun var liten har Lisa Lie interessert seg for obskur historie, okkultisme, myter, mysterier, natur og eventyr. Interessen vedvarte og kommer ofte til uttrykk i hennes særegne og personlige tilnærming til scenekunst. Gjennom prisvinnende forestillinger som Blue Motell og Mare har hun høstet oppmerksomhet og anerkjennelse internasjonalt og alene bidratt til å fornye scenekunstsjangeren. Det er umulig å forutsi hva som møter deg når du skal tilbringe en kveld i Lisa Lies verden. Det er heller ikke godt å si hvem du er når du forlater den. Men at det blir en tid hvor myter, ritualer, mytologi, poesi, musikkuttrykk, scenografi og scenekunst mikses med pop-kultur og misantropisk ærlighet er ganske sikkert. 

 
Vi er glad for å ha henne tilbake på Trøndelag Teater med forestillingen Svingende skygger. Med seg har hun skuespillerne Christian Eidem, Fabian Heidelberg Lunde og Anna Ladegaard. Vi ser fram til å vise dere dypt original scenekunst med fin musikk og masse humor. 

 
Prisbelønt regissør og scenekunstner

Lisa Lie (1980) har skrevet og satt opp en rekke stykker ved teatre i Norge og internasjonalt. Hun har også publisert dikt, romaner og scenetekster. Forestillingen God Hates Scandinavia: Sons of Liberty 3 ble tildelt Morgenbladets Gabler-pris for beste forestilling 2006. Lisa Lie fikk Heddaprisen for Særlig kunstnerisk innats 2015 for forestillingen Blue Motell som spilte på Trøndelag Teater og Black Box våren 2013. Blue Motell ble nominert til to andre Heddapriser 2015, Kenneth Homstad for beste mannlige medspiller og Lisa Lie/PONR for Beste Scenetekst. Stykket ble også nominert til Ibsenprisen 2014 og Natt&Dags pris for Beste scenekunst 2015 i Trondheim. I Cloni hadde premiere i 2016 og ble nominert til Natt&Dags pris for Beste scenekunst 2016. Forestillingen Kaspar Hauser oder die Ausgestoßenen könnten jeden Augenblick angreifen!, ble produsert av Schauspielhaus Wien i 2017 og ble godt mottatt av publikum og kritikere. Med romanen Armløs slår tilbake, utgitt på Forlaget Oktober 2005, definerte Lie et blandet innhold av performance og tekst. En samling av Sons of Libertys scenetekster ble utgitt på samme forlag i 2009. Lie er utdannet fra Akademi for scenekunst, skuespillerlinjen, 2003. Hun hadde stipendiatstilling i kunstnerisk forskning ved KHiO, Teaterhøgskolen 2017-2021. Hennes prosjekt Vake, oppretter midlertidige hemmelige samfunn. Forestillingen Mare vant Ibsenprisen for beste scenetekst i 2020. Utiseta hadde premiere på Det Norske Teatret 2022 til strålende kritikker.