Kjære teatervenn

Kjære teatervenn

I skrivende stund er det tre uker siden siste publikummer gikk ut av døren til Trøndelag Teater en kjølig kveld i mars. Kulturministeren hadde sett Jesus Christ Superstar på Hovedscenen, på Gamle Scene hadde kammerspillet Høstsonaten funnet sted, og familieforestillingen Fyr hadde tidligere på ettermiddagen gledet store og små på Studioscenen. Tre ulike og sterke forestillinger som både publikum og anmeldere omfavnet. Siden har scenene og prøvesalene ved et av landets største teatre stått tomme.

Fra Trøndelag Teater måtte stenge dørene har fokuset vært å bidra i den globale dugnaden for å bekjempe koronasmitten og sikre befolkningens helse. Vi har også jobbet for å sikre teatret, ansatte og teaterkunstens fremtid. Og, vi har gjort oss tanker om hva det vil si å være et teater – hvordan vi mennesker er avhengige av det fysiske møtet for å skape et felles refleksjonsrom hvor historier, ideer og følelser kan deles.

Vi savner nærheten til vårt publikum og jobber med å finne gode, alternative måter for å kunne utføre samfunnsoppdraget vårt. Vi søker løsninger for dette blant annet på den digitale arenaen, samtidig som vi arbeider mot å være klare til å kunne gjenåpne teatret når den tid kommer.

Kjære publikum, vi er takknemlige over å vite at dere er der, og gleder oss stort til å møte dere på teatret igjen. Når dette blir, vet vi lite om. Det vi vet, er at møtet finner sted i en verden forskjellig fra slik vi kjenner den.

Vi ønsker alle god helse og trygghet gjennom disse uforutsigbare tider.

God påske!

Med vennlig hilsen
Elisabeth Egseth Hansen
teatersjef


Billettluka
Trøndelag Teater har nå påskestengt. Fra 14. april vil billettluka være åpen – kun på telefon 73 80 50 00 – mandag til torsdag kl. 10-15.