Inkluderingsdebatt: Vår jul

Inkluderingsdebatt: Vår jul

Finnes det egentlig en vanlig jul?

Hver familie har sine tradisjoner og sine måter å feire jul på. Noen feirer rett og slett ikke, andre bare må ha ribbe. Denne gangen handler inkluderingsdebatten om å feire – eller ikke feire jul. Finnes det egentlig en vanlig jul? 

Tid: Lørdag 10. desember kl. 12 -14
Sted: Teatergata, Trøndelag Teater
Arrangementet er gratis.

Inkluderingsdebatten er en del av en serie arrangement som tar for seg inkludering og integrering i det norske samfunnet. Debattserien arrangeres av Litteraturhuset i Trondheim, Kunsthall Trondheim og Karim Tahir, samt Trøndelag Teater.

Panelet: 
Asieh Amini 
Margaret Mobia 
Tariq Shahood 
Hilde Grethe Skaret 
Olena Ivashkina
Ordstyrer: Adria Scharmen 

Asieh Amini
Iransk poet, journalist og internasjonalt anerkjent menneskerettighetsaktivist, for tiden bosatt i Trondheim. I Norge er hun kjent for de tospråklige diktbøkene Kom ikke til mine drømmer med gevær (2011) og Jeg savner å savne deg (2013). 

Margaret Moiba
Født 1981 i Sierra Leone, flyktet til Norge i 2000. Medgründer og leder i Verdige Smil og forfatteren av Norgesguide – Innvandrere deler sine erfaringer. Utdanning innen næringsmiddelteknologi og har i mange år guidet innvandrere inn i det norske samfunnet. 

Hilde Grethe Skaret
Født og oppvokst i Norge. Har studert antropologi, historie, psykologi, tradisjonelt håndverk og levemåte. Har jobbet sammen med og for flyktninger og innvandrere i 30 år. Er daglig leder på Løkkan frivilligsentral. Har feiret andre lands høytider sammen med nye trondheimere og vet at høytider kan være både ekskluderende og inkluderende. 

Tareq Shahood
Fra Syria, har bodd i Norge siden desember 2015. Utdannet advokat. Etter at hun flyttet til Norge har hun utdannet seg til advokatassistent. Hun har jobbet som miljøarbeider med enslige mindreårige flyktninger. Går nå på Bachelorprogrammet i Sosialt arbeid ved NTNU og jobber i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

Olena Ivashkina
Ukrainsk kunstner og fotograf med erfaring fra media, dokumentarfotografering og film, organisering av arrangement og aktiviteter. De siste årene har hun studert samfunnsvitenskap med spesielt fokus på stereotypier. Kom til Trondheim i april 2022 og har siden juni jobbet i Kulturenheten. Er aktiv frivillig for den ukrainske foreningen i Trondheim. 

Adria C. Scharmen
Adria er født i Mexico og bodde sine første år der. Hennes far er fra USA, så i tenårene flyttet hun og resten av familien dit. Etter endt BA i Antropologi ved universitetet i Albuquerque, flyttet hun videre til Spania, så Kina, før hun tok en MA i Internasjonale fredsstudier. Hun har bodd i Norge de siste 11 årene og ser på seg selv som en evig innvandrer. De ti siste årene har hun jobbet ved kvalifiseringssenteret for innvandrere i Trondheim kommune, hvor hun blant annet er byens fribykoordinator.