Trøndelag Teater relanserer Høstsonaten i nytt format

Trøndelag Teater relanserer Høstsonaten i nytt format

Oppdatering pr. 28. mai

Trøndelag Teater har stor glede av å relansere Høstsonaten for publikum, fra fredag 29. mai.

I starten på mai søkte teatret til kommuneoverlegen om dispensasjon for å spille Høstsonaten uten endring i regi. Etter å ha blitt frarådet dette, har regissør Marit Moum Aune og teatersjef Elisabeth Egseth Hansen handlet raskt for å lage en tilpasset versjon av forestillingen, som gjør det mulig å spille for publikum før sommeren.

Høstsonaten, som fikk terningkast seks og ble omtalt som en «eventyrlig god kammeroppsetning» av Adresseavisens Ole Jacob Hoel, ble kun spilt åtte ganger for publikum før teatret måtte stenge.

Teatersjef Elisabeth Egseth Hansen sier: «Høstsonaten handler om mennesker som er nære, men samtidig distanserte fra hverandre. På grunn av denne tematikken har vi sett at forestillingen har kunnet la seg endre og likevel beholde sin egenart. Vi er svært glade for å kunne tilby denne perlen av en forestilling til vårt publikum igjen før sommeren».

Billetter til Høstsonaten legges ut for salg fredag 29. mai, og spilles fram til 20. juni.

Full oversikt over Trøndelag Teaters repertoar fram til sommeren:
Fredag 29. mai kl. 20:00 – Nypremiere av Høstsonaten (tilpasset versjon). Forestillingen spilles fram til 20.06 på Gamle Scene.
Tirsdag 2. juni kl. 20:00 – Teatrofonen med Marianne Meløy (livekåseri på telefonen – ring 23 18 45 00 og tast kode 55. Tjenesten er gratis, levert av Telenor)
Lørdag 6. juni kl. 13:00 – Improvisasjonseventyr for hele familien med Andreas Tønnesland og Åsmund Flaten (Teatergata)
Lørdag. 13. juni kl. 13:00 – Improvisasjonseventyr for hele familien med Andreas Tønnesland og Åsmund Flaten (Teatergata)
Mandag 15. juni kl. 19:00 – Førpremiere Bunnlinjan (Hovedscenen)
Tirsdag 16. juni kl. 19:00 – Bunnlinjan (Hovedscenen)
Onsdag 17. juni kl. 12:00 – Bunnlinjan (Hovedscenen)

 


 

Oppdatering pr. 15. mai
Etter at myndighetene har åpnet for å ha 50 personer på kulturarrangementer, har Trøndelag Teater stor glede av å kunne invitere inn publikum igjen.

15. juni blir det førpremiere på Hovedscenen med Bunnlinjan av Marianne Meløy og Trygve Brøske. Vi gjennomgår nå ei tid der flere bunnlinjer møtes. Hva tåler vi økonomisk? Hva tåler helsa vår? Hva tåler kloden? Og hvordan skal man ta vare på alle tre samtidig? Premieren på Bunnlinjan skulle egentlig finne sted 29. oktober, men teatret har snudd seg rundt og fremskyndet forestillingen til 15. juni. Det blir tre forestillinger, og billettsalget starter tidlig i juni.

For de som gikk glipp av publikumsfavoritten Kristin Lavransdatter blir det fra neste uke mulig å få den med seg som lesning. Dagbladets anmelder Andreas Wiese skrev i sin anmeldelse om Kristin Lavransdatter: «Nettopp ved å nekte seg selv det meste av teatrets verktøykasse lykkes det å løfte fram Undsets tekst og verk». Lesningen 20. mai er forbeholdt de som har teaterkort, men 27. mai kl 18.00 er åpen for alle.

Fra starten på juni åpner vi også for lørdagscafé med kunstneriske innslag i Teatergata. Følg med på våre nettsider for billettinformasjon om Kristin Lavransdatter og lørdagscaféen.

I kommende uker kan publikum høre en live kåseriføljetong på telefonen med Marianne Meløy. Alt man trenger er en telefon – og man kan delta hjemme fra stua. På tråden møter publikum Marianne Meløy som tenker høyt i den gode gamle telefonboksen i en ellers digital verden. Les mer og se flere datoer her.

Trøndelag Teater har et sterkt ønske om å spille den kritikerroste Høstsonaten nå i vår, men etter rådføring med de lokale helsemyndighetene og av hensynet til smittevernet for våre skuespillere, har vi dessverre ikke anledning til dette. Vi tar selvsagt vare på denne perlen av en forestilling slik at vi kan presentere den for vårt publikum på et senere tidspunkt.

Teatersjef Elisabeth Egseth Hansen sier: «Det er en stor glede å forsiktig kunne åpne dørene for vårt publikum. Endelig kan vi møtes i samme rom! Det har vi savnet. I disse tider blir vi gode på å kaste oss om. Fra å ha fått beskjed om at det ville være umulig å spille teater før sommeren til nå å kunne spille for 50 publikummere er vi glade for å ha mulighet til å presentere en førpremiere allerede nå.»

 


 

Oppdatering pr. 24. april
På grunn av koronaviruset avlyser Trøndelag Teater alle forestillinger fram til sommerferien (tom. lørdag 20. juni). Vi beklager dette overfor vårt publikum.

Teatersjef Elisabeth Egseth Hansen sier: «Det er trist og uvirkelig at vi ikke får spille teater før sommerferien. Siden vi måtte stenge dørene 12. mars, har fokuset vært å bidra i den globale dugnaden for å bekjempe koronasmitten og sikre befolkningens helse. Vi har også jobbet for å sikre teatret, ansatte og teaterkunstens fremtid. Og, vi har gjort oss tanker om hva det vil si å være et teater – hvordan vi mennesker er avhengige av det fysiske møtet for å skape et felles refleksjonsrom hvor historier, ideer og følelser kan deles».

«Vi savner nærheten til vårt publikum og jobber med å finne gode, alternative måter for å kunne utføre samfunnsoppdraget vårt. Vi søker nye løsninger for å møte vårt publikum, samtidig som vi arbeider mot å være klare til å kunne gjenåpne teatret når den tid kommer. Vi gleder oss stort til å møte publikum på teatret igjen, og håper vi snart vet mer om når dette kommer til å bli. Vi takker for tålmodighet og forståelse i denne perioden». 

Alle som har kjøpt billetter i denne perioden vil bli kontaktet fra teatret via SMS og e-post.

 


 

Oppdatering pr. 27. mars
På grunn av koronaviruset avlyser Trøndelag Teater alle forestillinger til og med lørdag 2. mai. Vi beklager dette overfor vårt publikum.

Det er viktig at vi følger anbefalinger fra landets helsemyndigheter og hjelper til med det nasjonale arbeidet med å avgrense smittespredningen. Vi følger utviklingen og orienterer fortløpende.

Alle som har kjøpt billetter i denne perioden vil bli kontaktet via SMS og e-post. Det er ikke nødvendig å kontakte oss.

Trøndelag Teater har nå påskestengt. Etter påske blir de fleste ansatte permittert. Fra 14. april vil billettluka være åpen – kun på telefon 73 80 50 00  – mandag – torsdag kl. 10-15.

 


 

Oppdatering pr. 27. mars
Endringer i billettsalg på grunn av Korona

Trøndelag Teater selger foreløpig ikke billetter til forestillinger fram til sommeren. Dette betyr ikke at teatret nødvendigvis er stengt etter påske, men vi vil ikke mislede kunder med å selge billetter til forestillinger hvor det er usikkerhet.

Vi følger utviklingen og orienterer vårt publikum fortløpende. Hvis vi kan åpne dørene etter påske, starter vi selvsagt billettsalget igjen.

Alle som har kjøpt billetter til våre forestillinger vil bli kontaktet så fort som mulig. Det er ikke nødvendig å kontakte oss.

Vi håper vi snart møtes i teatret igjen!

 


 

Oppdatering pr. 12. mars
Trøndelag Teater avlyser alle forestillinger, til og med torsdag 2. april

Etter råd fra Trondheim Kommune, avlyser Trøndelag Teater alle forestillinger til og med torsdag 2. april. Vi beklager dette overfor vårt publikum.

Det er viktig at vi følger anbefalinger fra landets helsemyndigheter og hjelper til med det nasjonale arbeidet med å avgrense smittespredningen. Vi følger utviklingen og orienterer fortløpende.

Vi jobber med å finne nye tidspunkt for gjestespillene Ways of Seeing og Liv.

Kjøpte billetter til våre forestillinger kan byttes til en senere dato eller gjøres om til et gavekort. Alle som har kjøpt billetter til våre forestillinger vil bli kontaktet så fort som mulig. Det er ikke nødvendig å kontakte oss.