Fem Heddanominasjoner til Trøndelag Teater

Fem Heddanominasjoner til Trøndelag Teater

Norsk teater- og orkesterforening (NTO) har i dag offentligjort årets Heddanominasjoner, som deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst.

Trøndelag Teater har mottatt fem nominasjoner til årets Heddapris. Fire av nominasjonene er knyttet til forestillingen Dødsdansen av August Strindberg, en samarbeidsproduksjon med Turnéteatret i Trøndelag. Den hemmelige hagen av Frances Hodgson Burnett, er også nominert som beste barneforestilling.

En fornøyd teatersjef, Elisabeth Egseth Hansen, sier «Nominasjonene er en anerkjennelse av våre kunstneriske satsninger og det er svært gledelig. Det er ekstra gledelig fordi Dødsdansen er regissør Fredrik Longvas debutforestilling. Han er også vår husregissør og vi har allerede spennende planer for det videre samarbeidet. Madeleine Brandtzæg Nilsen og Øyvind Brandtzæg gjør begge særegent og godt karakterarbeid i forestillingen. Med Den hemmelige hagen har Kjersti Haugen skapt en forestilling som forener barndommen og teatrets magi og mørke. Det er en forestilling som tar publikummet sitt på alvor».

De nominerte er:

Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle
Madeleine Brandtzæg Nielsen i rollen som Alice i Dødsdansen av August Strindberg, regi Fredrik Longva – Trøndelag Teater og Turnéteatret i Trøndelag    
Beste mannlige skuespiller/hovedrolle
Øyvind Brandtzæg i rollen som Edgar i Dødsdansen av August Strindberg, regi Fredrik Longva – Trøndelag Teater og Turnéteatret i Trøndelag        
Beste regi
Fredrik Longva for Dødsdansen av August Strindberg – Trøndelag Teater og Turnéteatret i Trøndelag
Årets forestilling
Dødsdansen av August Strindberg, regi Fredrik Longva – Trøndelag Teater og Turnéteatret i Trøndelag
Beste barneforestilling
Den hemmelige hagen av Frances Hodgson Burnett, regi Kjersti Haugen – Trøndelag

 

Les om alle de nominerte på heddaprisen.no