Endelig Lang dags ferd mot natt igjen

Endelig Lang dags ferd mot natt igjen

Det nærmer seg premiere på en av de virkelig store amerikanske klassikerne, Eugene O’Neills Lang dags ferd mot natt. Mange i Trøndelag så Riksteatrets oppsetning fra 2010, med bl.a Liv Ullmann og Bjørn Sundquist som ekteparet Tyrone. Men visste du at vi spilte stykket på Trøndelag Teater høsten 1980?

Regien var den gang av svenske Eva Sköld. Ensemblet besto av Lothar Lindtner og Gerdi Schjelderup som ekteparet, Arne O. Reitan og Lasse Lindtner som sønnene og Ragnhild Sølvberg som Cathleen. I følge pressen leverte ensemblet, bl.a med far og sønn Lindtner, ”et fint og underfundig samspill”. Oppsetningen ble både en stor opplevelse og ble godt besøkt.

Programmet fra den gangen kan du lese her:

Vi gleder oss nå til å iscenesette stykket på nytt – 39 år etter – med Trond-Ove Skrødal og Hildegunn Eggen som ekteparet. Jon Lockert Rohde og Vetle Bergan spiller sønnene og Ingrid Unnur Giæver debuterer her på Trøndelag Teater i rollen som Cathleen. Johannes Holmen Dahl har regien. Han har som kjent høstet heder og ære for Glassmenasjeriet og Byggmester Solness her på Trøndelag Teater de seneste årene.