Derfor er Moliéres forelskede menneskehater fortsatt aktuell

Derfor er Moliéres forelskede menneskehater fortsatt aktuell

Molière, fransk litteraturs største komedieforfatter, briljerte som Solkongens yndling på 1600-tallet. I dette førsnakket vil førsteamanuensis ved Institutt for språk og litteratur, Trude Kolderup, snakke om hvordan forfatteren brukte kongens gunst og beskyttelse til å harselere med hoffkulturens hykleri, blant annet gjennom den klassiske komedien, Misantropen.

Gjennom 30 minutter vil Kolderup ta oss med til hoffets indre sirkler og forklare hvorfor nettopp smiger, hykleri og falskhet var en naturlig og innarbeidet del av overklassens omgangsform. Hun vil også trekke paralleller fra 1600-tallet til vår tid. Hvorfor er Misantropen fortsatt aktuell for et moderne publikum? Finnes han i dag? Og kan vi kjenne oss igjen i de eviggyldige og komplekse spørsmålene om oppriktighet versus kalkulert spill i våre sosiale relasjoner, inkludert kjærligheten? 

Tid: Onsdag 3. mai kl. 18.15
Sted: Hylla (2. etasje i teatrets foajé)

Førsnakket ledes av dramaturg Kristoffer Spender og foregår på Hylla. Det er gratis inngang. Hvis du vil se forestillingen i forlengelsen av førsnakket kan du bestille billetter her. Forestillingen starter på Hovedscenen kl. 19.