Baksnakk med skuespiller Trond Peter Stamsø Munch
Trond Petter S. Munch, Tidens korthet, Hålogaland Teater.

Baksnakk med skuespiller Trond Peter Stamsø Munch

Trond Peter Stamsø Munch er tilbake på Trøndelag Teater. Nå kan du oppleve ham i forestillingen Tidens korthet av Lars Saabye Christensen, i samarbeid med  Hålogaland Teater, Tale Næss, Egill Pàlsson og Trond Peter Stamsø Munch.  Vi har møtt ham backstage og hadde følgende spørsmål:

– Hvordan ble Tidens korthet til?

– Denne forestillingen hadde flere begynnelser. Jeg fant boken om Jens Munk i min fars (Jens Munch) bokhylle og ble opptatt av historien. Dette samme gjorde Lars Saabye Christensen. Han fant også biografien om Jens Munk i sin fars boksamling. Christensen ble så fascinert at han en skrev en diktsyklus som foregår inne i hodet til sjøfareren Jens Munk. Ordsatte tankene til en mann som har vært taus i 400 år! Lars Saabye Christensen grunnet selv på om denne diktsyklusen kunne være en scenetekst og koblet på Nina Wester, som da var teatersjef på Hålogaland Teater. Wester så også teatermulighetene i teksten og sendte den videre til meg og min kone Tale Næss, som var dramaturg på HT.

– Og hva skjedde så?

– Vi så også teatermulighetene i Christensen tekst og snøballen begynte å rulle. Wester trakk inn regissør Egill Pàlsson og vi ble et team på fire. Forestillingen har blitt til via Workshops gjennom to år. Og urpremiere ble det under festspillene i Nord-Norge 24. juni i år. (Hvor forestillingen sanket flere anmelderterninger med femmere og seksere).

– Kan du si noe mer om forestillingsresultatet?

– Alle fire i teamet har bidratt både med tekst og form. Et ekte hybridsamarbeid. Tekstlig så er fortsatt ryggraden Saabye Christensen sin diktsyklus. Vi har brukt noe fra biografien om Jens Munk og noe også fra Munks dagbok. Selv har jeg bidratt med historier om min far som er flettet inn i forestillingen. Det som også særpreger Tidens korthet, er at det har blitt en auditiv forestilling, hvor lydbildene gjøres live på scenen. Jeg gjør all teknikk selv og publikum får utdelt hodetelefoner sånn at alle får den samme opplevelsen. En unik teatereffekt!

– Hvordan er det å være tilbake på Trøndelag Teater?

– Jeg gleder meg stort til å spille på huset igjen og det er godt å være tilbake i Trondheim. Og så er jeg ganske sikker på at trønderne ikke har opplevd en lignende forestilling.

Tidens korthet har Trondheimspremiere 25. august og spille frem til 15. september i Teaterkjelleren.

Mer informasjon om stykket finner du her: https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/tidens-korthet